Abdulkadir Selvi: Elektrik indirimi çarşamba günü

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, kamuoyunun tepkisini çeken elektrikteki fiyat artışına ilişkin olarak indirimin çarşamba günü duyurulacağını söyledi.

Selvi, yazısında elektrik indirimi hakkında, "Ticari işletmeler ile cemevi, dernek ve vakıfların faturalarındaki düzenleme çarşamba günü yapılacak Kabine Toplantısı’ndan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak" ifadesini kullandı.

​​Selvi, konuya ilişkin yazdığı geçen haftaki yazısında "Sayılarının 4.5-5 milyon olduğu tahmin edilen dar gelirli vatandaşlarımızın aydınlatma ve ısınma giderleri için hesaplarına doğrudan nakdi yardım yapılması düşünülüyor" bilgisini paylaşmıştı.

Selvi, yazısında ticari işletmeler konusunda iki seçeneğin gündemde olduğunu belirtmişti:

1- Ticari işletmelerin küçüklüğüne, büyüklüğüne bakılmadan, toptan ticari tarife üzerinden faturalandırılmasına son verilmesi seçeneği. Ticari yerlerin elektrik faturalarında aynen meskenlerde olduğu gibi kademelendirilmeye gidilmesi düşünülüyor. Bu nasıl olacak? Ticari işletmelerin cirosu ya da işletme büyüklüğü gibi kriterler esas alınarak farklı kademelerden fiyatlandırmaya gidilmesi. Yani bir bakkal, berber dükkânı ya da lokanta ile fabrikanın aynı şekilde ticari gösterge üzerinden fiyatlandırılmaması. Küçük işletmelere daha düşük tarife uygulanması.

2- Kriz dönemlerinde ticari işletmelerin elektrik faturalarına doğrudan nakdi destek sağlanması. Pandemi sürecinde esnafa sağlanan nakdi yardımlarda olduğu gibi bir sistem üzerinde duruluyor. Tabii ya kademelendirme ya da nakdi destek modeli kabul edilecek. İkisinin birden uygulanması düşünülmüyor."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti
İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
"Temmuzda artış yapılmayacak"
Milli Emlak 400 Tarla ve Arsayı Satışa Çıkardı: Aylık Sigara Parasıyla Tarlanız Olabilir!
ABD'li çip şirketi Nvidia, İsrailli Run:ai'yi satın alacağını duyurdu