AB'nin Türkiye kaygıları sürüyor: Üyelik değil ortaklık!

AB Genişleme Komiseri Hahn, Deniz Yücel'in tahliyesinin kaygıları gidermediğini belirterek, ''Türkiye'deki bu ciddi hukuk devleti eksikliklerine göz yummayacağız'' dedi ve AB üyeliği yerine stratejik ortaklık konusuna tekrar gündeme...

AB Genişleme Komiseri Hahn, Deniz Yücel'in tahliyesinin kaygıları gidermediğini belirterek, ''Türkiye'deki bu ciddi hukuk devleti eksikliklerine göz yummayacağız'' dedi ve AB üyeliği yerine stratejik ortaklık konusuna tekrar gündeme getirdi.

Avrupa Birliği’nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn, iddianame hazırlanmadan bir yıl boyunca tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan Türk ve Alamn vatandaşı Gazeteci Deniz Yücel'le ilgili açıklama yaptı.

Yücel'in de muhabirliğini yaptığı Die Welt gazetesine konuşan Hahn, Deniz Yücel’in serbest bırakılmasının Türkiye’deki hukuk devleti sorunlarıyla ilgili kaygılarını değiştirmediğini belirtti.

'TÜRKİYE'NİN SEMPATİ POLİTİKASI YETERSİZ'
Türkiye'de hakkında iddianame hazırlanmadan tutuklu bulunan binlerce insan olduğuna değinen Hahn, ''Türkiye’deki bu ciddi hukuk devleti eksikliklerine göz yummayacağız'' derken, ''Türkiye’nin sempati toplama politikası yetersiz'' ifadesini kullandı.

Anayasaya göre bir hukuk devleti olan Türkiye'nin pratikte ciddi eksiklikleri olduğunu söyleyen Hahn, siyasetin yargı üzerinde etkisi olduğunu vurguladı.

Hahn ayrıca, Türkiye'ye AB üyeliği yerine stratejik ortaklık teklif edilmesini de tekrar gündeme getirdi.

'TÜRKİYE RAPORU ELEŞTİREL OLACAK'
AB Komisyonu tarafından Nisan ayında yayınlayacak Türkiye raporuna da değinen Hahn, ''Eğer o zamana kadar köklü değişiklikler olmazsa, Türkiye’nin ülke raporu özellikle de hukuk devleti gelişmelerine ilişkin olarak eleştirel bir nitelik taşıyacak'' dedi.

Brüksel, Ankara’dan temel demokratik haklara saygılı olunmasını bekliyor diyen Hahn, buna yargının bağımsızlığı, hukuk devleti ilkelerine bağlılık ve ifade özgürlüğünün de dahil olduğunu belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Sarsıntı paniğe sebep oldu: ''6 Şubat'taki deprem gibiydi''
Saray gibi Dizayn Edildiği Ortaya Çıkan Belediyenin AKP'li Eski Başkanından 'Bit Pazarı' Savunması!
642 senelik caminin o özelliğini duyan resmen şok oldu!: Bunlara rağmen hala ayakta!
Köpek dehşeti can alıyordu! 7 yaşındaki çocuk ölümden döndü
O marka gıda ürünleri marketlerden çekiliyor! Salmonella bulundu, bağırsak sistemini etkiliyor!