Aladağ'da çocuklar yandıktan sonra yurt yapılıyor

Adana'nın Aladağ İlçesi'nde eski yurt binasının yıkılması ile kız öğrencilerin 'Süleymancı' cemaatine ait özel kız öğrenci yurduna nakledilip, burada 10'unun yanarak ölmesinin derin acısı yaşanırken, yeni bir yurt binasının...

Adana'nın Aladağ İlçesi'nde eski yurt binasının yıkılması ile kız öğrencilerin 'Süleymancı' cemaatine ait özel kız öğrenci yurduna nakledilip, burada 10'unun yanarak ölmesinin derin acısı yaşanırken, yeni bir yurt binasının yapımına ancak geçen ay başlandığı ortaya çıktı.

İller Bankası'nın (İLBANK) hibe olarak 8.5 milyon lira ihale bedeli ile yaptıracağı yurt daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilecek. Daha önce yıkılan binanın yerinde temeli atılıp projesi 300 kişilik olan yurdun yarısı erkekler, yarısı kızlar için planlandı.

İlçedeki 4 okulun bulunduğu kompleksin ortasındaki eski yurt Adana depreminden sonra inşa edilmesine rağmen sonraki bir depremde hasar görmüş, onarıldıktan sonra kullanılırken 2 yıl önce 'çürük' raporu ile yıkılmış, yeni yurt için beklenmeye başlanmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı'nca kız öğrenciler için yurt eksikliği giderilemeyince, kurulan dernek yanan binayı yaptırmış, açıkta kalan kız öğrenciler buraya yerleştirilmişti.

İLBANK'ın yeni yurt binasının teslimi 2018 yılının ilk ayı olarak ihale edilmişken, şimdi hızlandırılmasına çalışılacak. Henüz temel atma töreni yapılmadığı için yeni yurt yapımından haberdar olmayan Aladağlılar, yangın faciasının ardından bu bilgiye sahip olunca sevinemeyip, "Eski yurt yıkılmadan önce tedbir alınsa, bu canlar gitmezdi" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

AKP’de yeni anayasa çatlağı oluşuyor!
Sarsıntı paniğe sebep oldu: ''6 Şubat'taki deprem gibiydi''
Saray gibi Dizayn Edildiği Ortaya Çıkan Belediyenin AKP'li Eski Başkanından 'Bit Pazarı' Savunması!
642 senelik caminin o özelliğini duyan resmen şok oldu!: Bunlara rağmen hala ayakta!
Köpek dehşeti can alıyordu! 7 yaşındaki çocuk ölümden döndü