Ali Yerlikaya 500 milyon liralık vurgunu duyurdu: 48 kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın duyurduğu operasyon kapsamında, düzmece web siteleri ve sosyal medya hesaplarıyla tatilcileri dolandıran 48 şüpheli gözaltına alındı. Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonu, toplamda 500 milyon lira civarında para hareketliliği tespit etti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya merkezli gerçekleştirilen "Sibergöz-35" operasyonu kapsamında, nitelikli dolandırıcılık faaliyetlerinde bulunan 48 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, şüphelilerin düzmece web siteleri ve sosyal medya hesapları aracılığıyla tatil bölgelerinde villalar kiralama vaadiyle 110 vatandaşı dolandırdığını belirtti.

Operasyon, Antalya'nın yanı sıra Adana, Balıkesir, Batman, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Manisa, Mardin, Mersin, Samsun, Şanlıurfa ve Tekirdağ'da eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Güvenlik güçleri, şüphelilere ait çok sayıda dijital materyale el koydu ve şüphelilerin banka hesaplarında toplamda 500 milyon lira civarında para hareketliliği tespit etti.

Bakan Yerlikaya, operasyonun başarılı bir şekilde yürütülmesinden dolayı Kaş Cumhuriyet Başsavcılığı ve jandarma ekiplerine teşekkür etti. Yerlikaya, güvenlik güçlerinin başarısını övgüyle karşılayarak, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. Bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapanların enselerindeyiz. Onlara asla göz açtırmayacağız" şeklinde konuştu.

Jandarma tarafından gerçekleştirilen "Sibergöz-35" operasyonu, bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık suçunu işleyen şahıslara yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Yakalanan 48 şüphelinin adalet önüne çıkarılacağı ve ellerindeki delil ve dijital materyallerin inceleneceği belirtiliyor. Bu operasyonla birlikte, dolandırıcılıkla mücadelede devletin kararlılığı bir kez daha gözler önüne seriliyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ilgım Apartmanı’nda 15 aydır ne iddianamesi ne de tutuklu sanığı var
14 ilde göçmen kaçakçılığına karşı operasyon: 40 organizatör yakalandı
28 Şubat Davası’nın sanıkları yeniden yargılanmak için dava açtı
Tek amaçları içişleri Bakanı Yerlikaya’ya gözdağı vermek
Erbaş 42 ülkeyi gezdi Anıtkabir'e uğramadı