Almanya’dan Jet Fadıl’a dava

Kamuoyunda ‘Jet Fadıl’ olarak bilinen Fadıl Akgündüz’ün avukatları, anılan davada yaptıkları savunmalarda özetle “Kimsenin kandırılması durumu söz konusu değil. Ortada herhangi bir usulsüz işlem yok” dedi.

Siirt’te kuracağı otomobil fabrikası için 350 milyon Euro para toplayan ve kâr payı vaat eden Akgündüz aleyhine Almanya’da yaşayan gurbetçi bir vatandaş dava açtı. Dava sonunda Fadıl Akgündüz’ün ödeme yapmasına karar verildi. Kararı Bakırköy Asliye Hukuk Mahkemesi de tanıdı.

Almanya’da yaşanan olayda bir miktar birikimi bulunan Ramazan Çelik isimli kişi, tanıtımlarından etkilendiği JETPA Holding’in Almanya’daki şirketinin kapısını çaldı.

Şirket çalışanı A. A., Çelik’e Türkiye’de kurulacak İmza markalı otomobil projesini anlatarak Çelik’i ikna etti.  A.A isimli kişi, “Banka kadar sağlamız” diyerek Çelik’ten ödeme aldı ve kâr payı ile iade alacağını söyledi.

Çelik, biriktirdiği parayı şirketin hesabına aktardı. Çelik’in 3 Mart 1999’da yaptığı bu para yatırma işleminin üzerinden bir yıl geçmeden JETPA açısından işler kötüye gitmeye başladı. 2001’de Çelik’in para yatırdığı şirket kapandı.

Hürriyet’te yer alan habere göre Çelik, alacağının tahsili için Frankfurt Main Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açtı. Çelik’in açtığı davada, davalı konumda JETPA Holding’in yanı sıra, Fadıl Akgündüz, eşi Birsen Akgündüz ile, Akgündüz’ün ortağı Sacit Duran da yer aldı. Yapılan yargılama sonrası mahkeme, Çelik’i haklı buldu. Mahkeme, Çelik’in hileli bir biçimde kaldırıldığına hükmetti ve ödediği 35 bin euro’nun faizi ile ödenmesine karar verdi.

“KİMSE KANDIRILMADI”

Çelik, Almanya mahkemesinin verdiği kararın Türkiye’de işleme konulabilmesi için yeni bir dava açtı. Bu kez, Bakırköy 13. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde geçen yıl, ‘tanıma ve tenfiz’ davası açıldı.

Kamuoyunda ‘Jet Fadıl’ olarak bilinen Fadıl Akgündüz’ün avukatları, anılan davada yaptıkları savunmalarda özetle “Kimsenin kandırılması durumu söz konusu değil. Ortada herhangi bir usulsüz işlem yok” dedi.

Davalı konumda bulunan Sacit Duran adına yapılan savunmada ise, “Davacı Ramazan Çelik’in para yatırdığı şirket ile müvekkilin ilgisi yok. Duran, JETPA Holding AŞ’deki hisselerini de yıllar sonra mahkeme yolu ile alabildi” denildi.

Yapılan yargılama sonrası Çelik’in davasını kabul eden mahkeme, Almanya mahkemesinin verdiği kararının tanınması önünde yasal bir engel bulunmadığını kaydetti. Mahkeme, Çelik’e yapılacak ödemede, Sacit Duran dışındaki kişiler ile Jetpa Holding AŞ’nin sorumlu olduğuna hükmetti. Mahkeme, Çelik’e 35 bin Euro’luk ödemenin son 12 yıllık faizi ile yapılması gerektiğine karar verdi. Bu kararla, Çelik, alacağının tahsili için işlem gerçekleşebilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Arka Sokaklar'da Mesut ve Hüsnü Çoban Buluşması Ekrana Kilitledi!
TBMM, Fahiş Fiyatlarla Mücadele ve Uluslararası Anlaşmaları Ele Alıyor
Türkiye Genelinde Bulutlu Hava: 18 İl için Sarı Kodlu Uyarı!
İstanbul'daki 1 Mayıs Gösterilerinde 65 Şüpheliden 38'i Tutuklandı
Kadın Cinayetleri Raporu: Evli Kadınların Yüzde 59'u Eşleri Tarafından Öldürüldü