Altay Tankı motorsuz kaldı

Tümosan tarafından yapılan açıklamada Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile Altay Tankı’nın güç grubunun geliştirilmesine dair aralarında yapılan sözleşmenin karşılıklı olarak fesh edildiği açıklandı.Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve...

Tümosan tarafından yapılan açıklamada Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile Altay Tankı’nın güç grubunun geliştirilmesine dair aralarında yapılan sözleşmenin karşılıklı olarak fesh edildiği açıklandı.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve Tümosan arasında yapılan Altay Tankı projesi sözleşmesi iki tarafın onayı ile iptal edildi. Tümosan’ın SSM ile sözleşmesi Altay Tankı’nın güç grubunun geliştirilmesine aitti. Bu haberin duyulması ile birlikte Tümosan’ın hisse senetleri 10.3 düşüş kaydetti. Bu düşüş 18 Temmuz 2016’dan beri kaydedilen en sert düşüş olarak kayıtlara geçti. Tümosan’ın hisseleri saat 10:00’dan itibaren 7.23 liradan civarında işlem görüyor.

Geçtiğimiz cuma günü kısa adı KAP olan Kamu Bilgilendirme Platfromu’na yapılan açıklama ile Tümosan ile Savunma Sanayi Müsteşarlığı arasında Altay Tankı projesinin güç grubunun geliştirilmesi ile ilgili sözleşmenin karşılıklı olarak iptalinin söz konusu olduğu, Tümosan’a Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından verilen ikinci ek sürenin de sona erdiği, Tümosan’ın önce Avusturyalı ortağı AVL adlı şirket ile sözleşmesini iptal ettiği daha sonra da Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile arasında yapılan sözleşmenin karşılıklı olarak fesh edildiği hususunda.

Tümosan ile Savunma Sanayi müsteşarlığı arasındaki Altay Tankı’nın motor grubunun yapımı ile ilgili sözleşme karşılıklı olarak iptal edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Türkiye'den Tarihe Geçecek Hamle: Doları Sarsacak Dev Gelişme Ortaya Çıktı!
Sıfır araç alırken buna özen gösterin!
SPK onayıyla Lila Kağıt halka arz edilecek: Talep toplama süreci için belirlenen tarihler açıklandı
Tekstil sektörünün liderleri ekonomik zorluklarla karşı karşıya! Köklü firma iflası ilan etti
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye'nin dış kaynak alamadığı iddialarına yanıt verdi