Altı Yaşındaki Çocuğa Taciz İddialarıyla İlgili Hukuki Süreç Başladı

Antalya'da birinci sınıfa giden bir çocuğun öğrenciler ve bir veli tarafından taciz edildiği iddiaları, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından inceleniyor. Şüpheli hakkında "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "12 yaşından küçük mağdurların cinsel istismarı" suçlarından dava açıldı.

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Hasan-Fatma Çavlı İlkokulu'nda birinci sınıfa giden bir çocuğun öğrenci arkadaşları ve bir veli tarafından cinsel tacize uğradığı iddiası gündeme gelmişti. Anne M.A., veli A.D. hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "12 yaşından küçük mağdurların cinsel istismarı" suçlarından dava açıldı. İlk duruşma 22 Şubat tarihinde görülecek.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, iddianamede çocuk ve ergen ruh sağlığı uzmanı tarafından düzenlenen rapor da bulunuyor. Raporda, mağdur çocuğun zihinsel ve ruhsal olarak değerlendirildiğinde psikiyatrik bir hastalığının olmadığı ve beyanlarına saygınlık edilebileceği belirtiliyor. Raporda, çocuğun izleyeceği yolu göstermeye açık olduğu kanaatine varıldığı ifade ediliyor.

İddianamede şu ifadeler yer alıyor: "Şüphelinin, 1. sınıfa giden çocuğa teneffüslerde bisküvi alıp ikna etmek suretiyle cinsel amaçlı olarak kişinin hürriyetini kısıtlamak suretiyle birden fazla cinsel istismarda bulunduğu göz önüne alınarak, sevk maddeleri gereğince cezalandırılması talep edildi."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Hollywood'un "B Film Kralı" efsane yönetmen Roger Corman, hayata gözlerini yumdu!
Geçtiğimiz hafta ekrana gelmemişti. Bahar dizisinden bir kötü haber daha geldi
Kuşum Aydın'ın Son Estetiği Gündem Oldu! Görenler Gözlerine İnanmadı!
Camdaki Kız'dan sonra en iddialı dizi: Kanal D yerine gelecek diziyi açıkladı!
E-Call Teknolojisi Kaza İncelemesinde Önemli Rol Oynuyor: Savcılığın Tutumunda Tartışma