Altın sahiplerine kötü haber! "Hazır olun, çok sert düşecek''

ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimi mevzusundaki emin duruşu, altın fiyatlarını belirleyen yeni gelişmelere odaklanmamızı sağladı. Ancak, beklenen faiz indirim sinyalleri gelmese de, altın piyasası yeni bir dinamikle karşı karşıya: İsrail ve İran arasındaki gerginlik.

Jeopolitik risklerin artmasıyla, ons altın tarihi seviyelere yükseldi ve 2431 doları aştı. İsrail ve İran arasındaki gerilim, yatırımcıların güvenli liman olarak gördüğü altına yönelmelerine neden oldu. Ancak, durum biraz sakinleşince altın fiyatlarında geri çekilmeler yaşandı.

GELECEK FİYAT DEĞİŞİMLERİ

Ekonomist İslam Memiş, altın sahiplerini gelecek fiyat değişimleri konusunda uyardı. İsrail ve İran arasındaki gerilimin altın fiyatlarını 3000 dolara kadar yükseltebileceğini, ancak bu durumun geçici olabileceğini vurguladı. Ayrıca, İsrail'in ABD'nin uyarılarını dikkate alarak İran'a misilleme yapmaması halinde piyasalarda geri çekilmelerin olabileceğini de belirtti.

Altın fiyatlarının teknik analizlerden ziyade jeopolitik krizlerden etkilendiğini belirten Memiş, krizin sona ermesiyle altın fiyatlarında düşüşlerin beklenebileceğini ifade etti. Özellikle 2200 doların altına düşüş senaryosunun hala geçerli olduğunu vurguladı. Memiş, altındaki durumu şu şekilde özetledi:

"Altın fiyatları herhangi bir teknik analiz sonucuyla değil, sadece söz konusu kriz nedeniyle bir tetikleyici etkiyle arttı. Bu krizin sona ermesi, altın fiyatlarında yeni düşüşlerin olacağı anlamına gelir. Daha önce belirttiğimiz gibi, 2200 doların altına düşme ihtimali hala geçerlidir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Hava Kirliliği: Küresel Sağlık Krizi ve Ekonomik Tehdit
Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye ve Irak'ta Toplam 7 Teröristi Etkisiz Hale Getirdi
Jennifer Lopez ve Ben Affleck arasında soğuk rüzgarlar!
Kiracıları Koruyan Kira Sınırı Sona Eriyor: Yüzde 25 Artış Uygulaması Kaldırılıyor!
Toshiba Mali Zorluklarla Mücadele Ederken 4 Bin İşçiyi İşten Çıkaracak