Ayhan Bilgen: Soylu'yu aradım ama ulaşamadım

Son olarak dün yaşanan gelişmelerin ardından HDP yöneticilerinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya telefondan ulaşamadığını belirten Bilgen, arama kayıtlarıyla bunu ispatlayabileceklerini söyledi.Bilgen, Türkiye kamuoyunun...

Son olarak dün yaşanan gelişmelerin ardından HDP yöneticilerinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya telefondan ulaşamadığını belirten Bilgen, arama kayıtlarıyla bunu ispatlayabileceklerini söyledi.

Bilgen, Türkiye kamuoyunun ikili bir kıskaçla karşı karşıya olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: "Bir taraftan iç savaş koşulları, darbe ortamı hazırlanmak isteniyor. Bu saldırılar ile provokasyonlar ile toplumda bir çatışma gerçekleştirilmeye ve buradan da ikinci bir darbe girişiminin koşulları oluşturulmaya çalışılıyor. Bir başka kıskaç ile de partimizin siyaset yapma imkanlarını ortadan kaldıracak baskı kurulmaya çalışılıyor. Yani bizi korkutarak, yıldırarak, sindirerek muhalefet yapmamız, siyasi mücadele yürütmemiz, demokratik mücadele yürütmemiz engellenmeye çalışılıyor. Dün itibariyle bir can kaybı olmasın diye, yaşadığımız açılara yeni bir acı eklenmesin diye biz elimizden geldiğince tedbir almaya çalıştık. Bir provokasyon olmaması için sağduyu çağrımızı hem parti örgütlerimize, yöneticilerimize, üyelerimize ve halkımıza yaptık, hem de elimizden geldiğince bir çatışma ortamı gerçekleşmesin diye çaba sarf ettik. Ama şunu da bilsinler; provokasyonlara gelmeme konusunda, bu tuzağa düşmeme konusunda çaba sarf ettiğimiz gibi demokratik mücadelede ısrar konusunda da kararlı davranacağız."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Hırsızlar, Denizli'de Almanya'dan Gelen Çiftin İçki Koleksiyonunu Tüketti!
35 kişinin öldüğü Ezgi Apartmanı davasında kırmızı bülten talepleri reddedildi
Azerbaycan'ın Doğu-Batı Ulaşımındaki Atılımı: BTK Demiryolu Genişliyor
Universal Music Group ile Tiktok anlaşma imzaladı!
Pençe Operasyonu Kahramanı Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ata Göçmen Şehit Oldu