Bakan Işıkhan'dan Emeklilere Kötü Haber: Milyonları Etkileyecek Açıklama!

Türkiye’de yüksek enflasyon, emeklilik sisteminin tıkanmasına yol açarken, emekliler arasındaki maaş adaletsizliğine yönelik şikayetler de giderek artış gösteriyor. Emeklilerin yaşam standartlarını etkileyen bu durum, maaş hesaplama sisteminde değişiklik yapılacağına dair iddiaları da..

Son yıllarda Türk lirasının değer kaybı, emeklilik sisteminde de ciddi bozulmalara yol açtı. Enflasyon karşısında alım güçlerini kaybeden milyonlarca emekli, sistemdeki aksaklıklar nedeniyle maaşlarda eşitlenme sürecine girdi. Türkiye’de artan yüksek enflasyonun etkisiyle 'en düşük emekli maaşı' alanların sayısı her geçen yıl artarken, ortalama emekli maaşlarının düşmeye devam ettiği gözlemleniyor.

Bu durum, özellikle yüksek prim gün sayısına sahip emekliler arasında büyük bir tepkiye neden olurken, iktidara yakın medya organlarında emekli maaş hesaplama sisteminde değişiklik yapılacağına dair iddialar ortaya atılmıştı. Bu haberler, milyonlarca emekliyi heyecanlandırmıştı.

BAKAN IŞIKHAN'DAN NET AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik sistemine yönelik tartışmalara son noktayı koyarak, "Enflasyonun yüksek olduğu dönemlerde bu tür konular gündeme gelebiliyor. Ancak emeklilik sistemiyle fazla bir değişiklik yapmayı düşünmüyoruz. Daha önce de benzer durumlarla karşılaştık. Bakanlıklarımız bu konuda duyarlılık gösteriyor. Burada konuyu dikkatlice inceleyip değerlendirmek gerekiyor" dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.