Bakan Zeybekci'den KDV açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, KDV iadelerine ilişkin konunun Ekonomi Koordinasyon Kurulu'ndaki şeklini aldığını söyledi. Nihat Zeybekci, "Son karar haline dönüştürerek önümüzdeki günlerde güzel bir karar ve haber halinde (Maliye...

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, KDV iadelerine ilişkin konunun Ekonomi Koordinasyon Kurulu'ndaki şeklini aldığını söyledi. Nihat Zeybekci, "Son karar haline dönüştürerek önümüzdeki günlerde güzel bir karar ve haber halinde (Maliye Bakanı Naci Ağbal) duyuracak." dedi.

Zeybekci, "Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı" ödül törenindeki konuşmasında, Türkiye ekonomisinin 2017'yi tarihi zirvelerle kapatacağını belirtti. G20 içinde, üçüncü çeyrekte Türkiye'den hızlı büyüyen olmadığını dile getiren Zeybekci, Çin'e ve Hindistan'a bile fark attıklarını, yılı yüzde 6-7 bandında bir büyüme ile kapatacaklarını söyledi.

Bakan Zeybekci, Türkiye'nin net ihracatını ciddi düzeyde artırdığını, hizmet ihracatında yüzde 17'nin üzerinde bir artış yaşanacağını belirtti. Zeybekci, "Türkiye, 2018'de de bütün tahminleri, keşke aşağıda olsun diye yapılan tahminleri, tam tersine çevirerek aynı standartlarda ve niteliklerde büyümesini sürdürecek." diye konuştu.

Zeybekci, Türkiye'nin ihracatının gelecek yıl 169 milyar dolarlık Orta Vadeli Program hedefini aşarak 170 milyar dolara, sonrasında da 190-200 milyar dolarlara ulaşacağını bildirdi. Türkiye'nin coğrafi konumunun avantajına değinen Zeybekci, Türkiye'nin bu fırsat sayesinde hizmet ihracatında geleceğin lideri olacağını vurguladı.

Nihat Zeybekci, 2017 başarısının tesadüf olmadığını kaydederek, başlatılan üretim ve ihracat seferberliğinin başarılı olduğunu belirtti. Zeybekci; ticaretin her geçen gün değiştiğini, e-ticaretin payının arttığını ve ticarette lojistiğin, hızın, bankacılığın, finansın, ulaşımın değişeceğine işaret etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Türkiye'den Tarihe Geçecek Hamle: Doları Sarsacak Dev Gelişme Ortaya Çıktı!
Sıfır araç alırken buna özen gösterin!
SPK onayıyla Lila Kağıt halka arz edilecek: Talep toplama süreci için belirlenen tarihler açıklandı
Tekstil sektörünün liderleri ekonomik zorluklarla karşı karşıya! Köklü firma iflası ilan etti
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye'nin dış kaynak alamadığı iddialarına yanıt verdi