Bakanlık Artık O Şirketlere Teşvik Vermeyecek! Karar Resmi Gazete’de

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Resmi Gazete'de yayımlanan yeni bir kararla bazı şirketlere verilen teşvik desteğini sonlandırdı. Bu karar, ilgili şirketlerin desteklerden yararlanma şartlarını yerine getirmediği ya da belirlenen hedeflere ulaşamadığı gerekçesiyle alındı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan "Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ", Resmi Gazete'de yayımlandı.

YERLİ HÜCRE KULLANMAYANLAR TEŞVİK DIŞI KALACAK

Güneş enerjisine dayalı elektrik üretimi yatırımlarıyla ilgili önemli bir değişiklik yapıldı. Buna göre, yurt dışından temin edilecek güneş panelleri ve taşıyıcı konstrüksiyon sistemleri ile ilgili düzenlemeler getirildi. Ayrıca, üretim süreci ingot dilimleme aşamasından veya bu aşamadan önceki bir adımdan başlayarak yurt içinde üretilmeyen güneş hücreleri kullanılarak yapılan güneş panelleri, artık "teşvik belgesi kapsamında değerlendirilmeyen harcamalar" arasına dahil edildi. Bu düzenleme, yerli üretimi ve teknolojiyi teşvik etmek amacıyla alınan bir adım olarak dikkat çekiyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.