Bakanlık Emekli Hesaplarına Göz Açtırmıyor: 5 Yıllık İnceleme Başladı!

Maliye Bakanlığı, vergi mükelleflerine yönelik yaptığı kapsamlı incelemeleri emeklilere de yansıttı. Bakanlık, emeklilerin banka hesaplarındaki ödeme hareketlerini 5 yıl geriye dönük olarak tek tek inceleme kararı aldı.

Maliye Bakanlığı, emeklilerin banka hesaplarını 5 yıl geriye dönük olarak inceleme kararı aldı. Bu denetimlerin amacı, emekli vatandaşların hesaplarını başkalarına IBAN ödemeleri için kullanıp kullanmadığını tespit etmek. Bakanlık, bu kapsamda usulsüz para transferleri olup olmadığını araştıracak.

IBAN ÜZERİNDEN PARA TRANSFERLERİNE YENİ DENETİM

Maliye Bakanlığı, daha önce esnaf ve KOBİ'ler üzerinde başlattığı IBAN incelemelerini genişleterek emeklileri de bu sürece dahil etti. Son dönemlerde birçok şirketin gelirlerini gizlemek amacıyla emekli yakınlarının hesaplarını kullandığının tespit edilmesi, bu denetimlerin kapsamının genişlemesine neden oldu. Özellikle, IBAN üzerinden yapılan usulsüz para transferlerinin tespit edilmesi durumunda cezai işlemlerin uygulanabileceği vurgulandı.

Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi kaçakçılığı ve kara para aklama ile mücadele kapsamında yürüttüğü denetimlerde, işletmelerin hesaplarına yapılan IBAN transferlerini incelerken, emekli hesaplarını da bu incelemelere dahil etme kararı aldı. Bu adım, kayıt dışı gelir akışını önlemeyi ve haksız kazanç elde edilmesini engellemeyi hedefliyor. Maliye Bakanlığı'nın bu denetimlerinin, ülke genelinde vergi adaletini sağlamak ve kayıt dışı ekonomiyi azaltmak adına önemli bir rol oynayacağı düşünülüyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.