Başkent’te Maymun Çiçeği Alarmı: İki Hastane 4 Kişi Karantinada

Ankara’da, Maymun Çiçeği hastalığına yakalandığı düşünülen kişilerin karantinaya alındığı bildirildi. Etlik Şehir Hastanesi ve Bilkent Şehir Hastanesi'nde yürütülen bu tedbirler, hastalığın yayılmasını önlemek ve halk sağlığını korumak amacıyla alındı.

ANKARA’DA MAYMUN ÇIÇEĞI ŞÜPHESI: 4 KIŞI KARANTINAYA ALINDI

Ankara’da Maymun Çiçeği hastalığı şüphesiyle 4 kişi karantinaya alındı. Etlik Şehir Hastanesi’ne getirilen bir hastanın Maymun Çiçeği hastalığı şüphesiyle karantinaya alındığı bildirildi. Hastalığın kesin teşhisi için tetkikler devam ederken, 21 Ağustos'ta Bilkent Şehir Hastanesi'nde de üç kişinin karantinaya alındığı öğrenildi.

SAĞLIK BAKANI'NDAN AÇIKLAMA: "SALGIN RISKI YOK"

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Maymun Çiçeği hastalığıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Maymun Çiçeği şu anda ülkemizde mevcut değil ve herhangi bir vakaya rastlanmış değil. Hastanelerimize başvuran bazı kişiler olsa da, henüz tanı konulmuş değil. Bu konuda korkuya ve paniğe gerek yok. Maymun Çiçeği hastalığı tek tük görülebilir; ancak bu durum bir salgına dönüşmez" ifadelerini kullandı.

TEDBIRLER DEVAM EDIYOR

Yetkililer, hastalığın yayılma riskini önlemek amacıyla gerekli önlemleri almaya devam ediyor. Karantinaya alınan kişiler üzerinde sağlık taramaları ve incelemeler sürerken, hastalıkla ilgili daha fazla bilginin açıklanması bekleniyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.