Bir bildiri de Demokrat Parti’den geldi!

Sosyal medya hesabından "Bu da bizim bildirimizdir" paylaşımı yapan Demokrat Partili Cemal Enginyurt, "Montrö Sözleşmesi başta olmak üzere cumhuriyetin değerleriyle oynanmasına asla müsaade edemeyiz" dedi.

103 emekli amiral tarafından yayımlanan 'Montrö bildirisi'ne ilişkin tartışmalar devam ederken Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'tan da dikkat çeken bir paylaşım geldi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ı etiketleyerek paylaşım yapan Enginyurt, "Bu da bizim bildirimizdir" ifadelerini kullandı.

Yayınladığı videoda "Montrö Sözleşmesi başta olmak üzere cumhuriyetin değerleriyle oynanmasına asla müsaade edemeyiz." şeklinde konuşan Enginyurt, şunları söyledi:

"Yüce Türk Milleti, Türkiye Cumhuriyeti devleti, laik, demokrat bir cumhuriyettir. Bu cumhuriyeti Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları büyük bedeller ödeyerek kurmuş ve yeni nesil onu ilelebet yaşatacaktır. Montrö Sözleşmesi başta olmak üzere cumhuriyetin değerleriyle oynanmasına asla müsaade edemeyiz. Edemeyiz diyenlere karşı da sindirme hareketini kabul edemeyiz. Biz, Türkiye Cumhuriyeti devletini kuran iradenin mensupları olarak bu cumhuriyete ilelebet sahip çıkacağız. Mollalar, tarikatlar, şeyhler ülkesi değildir burası. Hiç kimse bu ülkeyi payitahtın bir başkenti olarak görüp bu ülkede yeni bir sistem, yeni bir cumhuriyet kurmaya kalkamaz. Tek bir cumhuriyet vardır, o da Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Ne mutlu Türküm diyene!"

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Biden ve Trump canlı olarak 7 Haziran’da ve 10 Eylül’de tartışacaklar
Bilal Bilici İYİ Parti’den istifa etme kararını duyurdu!
Fatih Portakal'dan Beklenmedik Görevden Alma İddiası: Kim Tehlike Altında?
Partilere verilen hazine yardımı kaldırılsın
Bahçeli bu kez neden “17-25 Aralık darbe girişimi”ne karşı?