Bir şeriat çağrısı da 'akademi'den!

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın "Yeni anayasada laiklik olmamalı" sözlerinin ardından, şimdi de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kelam Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Vecihi Sönmez, yeni anayasanın Kuranî...

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın "Yeni anayasada laiklik olmamalı" sözlerinin ardından, şimdi de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kelam Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Vecihi Sönmez, yeni anayasanın Kuranî motifler çerçevesinde şekillenmesi gerektiğini iddia etti.

"KURAN YASASINDAKİ ESASLAR BAZ ALINMALI"

Doç. Dr. Vecihi Sönmez, “Bir ilahiyatçı olarak acizane tavsiyeniz şu olacak, rabbimizin bize göndermiş olduğu aslında mesajlar bizler için hem dünyevi hem de uhrevi saadeti getirecek mesajlardır. O mesajları baz alarak anayasamızı bu esaslar çerçevesinde, Kuran ve dini motifler çerçevesinde şekillendirdiğiniz zaman aslında birçok katmerleşmiş, kökleşmiş, derinleşmiş sorunlarımızı çok rahat bir şekilde çözebileceğimiz kanaatindeyim. Öyle ise rabbimizin bize göndermiş olduğu Kuran yasasındaki esasları baz alarak günün ya da zamanın şartları doğrultusunda bu esasları iyi bir şekilde yorumlayıp güzel, hukuksal bir çerçeve çizilmelidir" dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

AKP’de yeni anayasa çatlağı oluşuyor!
Sarsıntı paniğe sebep oldu: ''6 Şubat'taki deprem gibiydi''
Saray gibi Dizayn Edildiği Ortaya Çıkan Belediyenin AKP'li Eski Başkanından 'Bit Pazarı' Savunması!
642 senelik caminin o özelliğini duyan resmen şok oldu!: Bunlara rağmen hala ayakta!
Köpek dehşeti can alıyordu! 7 yaşındaki çocuk ölümden döndü