BIST 100 endeksi 9.322 puanla rekora koşuyor!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yükselişle başladı ve tüm sektörlerdeki artışlarla rekorlara doğru ilerliyor. Analistler, küresel piyasalardaki gelişmelerin yanı sıra Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararını beklerken, yatırımcılar da dikkatlerini bu faktörlere çevirdi.

Borsa İstanbul'un açılışında BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 71,69 puan ve yüzde 0,77 değer kazanarak 9.322,05 puana yükseldi. Bankacılık endeksi yüzde 0,57 ve holding endeksi yüzde 0,54 artış kaydetti. Tüm sektör endeksleri yükselirken, en fazla kazandıran yüzde 1,23 ile kimya, petrol, plastik sektörü oldu. Cuma günü dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,09 değer kazancıyla 9.250,36 puandan tamamladı ve tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışını gerçekleştirdi.

Analistler, küresel pay piyasalarının, özellikle ABD'de Nvidia ve Wallmart gibi önemli şirketlerin bilançolarının açıklanacağı haftaya başladığını belirtti. Ayrıca, yurt içinde gözlerin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararına çevrildiğini ifade etti. Bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise kısa vadeli dış borç ve iş gücü istatistiklerinin takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.400 ve 9.500 seviyelerinin direnç, 9.200 ve 9.100 seviyelerinin ise destek konumunda olduğunu vurguladı. Bu haber, Borsa İstanbul'un günlük hareketlerine ve yatırımcıların dikkat etmesi gereken faktörlere ışık tutuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Ölmek bile parayla: Boş mezar ücretleri dudak uçuklattı!
Kirada yüzde 25 sınırı kalkıyor yeni uygulama bakın nasıl oluyor?
Türkiye'de Sıfır Araba Hayali Ucuzladı! Mayıs Ayında En Uygun Fiyatlı Modeller ve Güncel Liste
Türk devi ve Volkswagen'in ortak olduğu firma Türkiye'ye dev fabrika açıyor!
450 Milyon Dolarlık Tesis Kapanabilir!