Bitmiş ilişkiler müzesi

Orijinal Bitmiş Aşklar Müzesi, bundan on yıl önce Hırvatistan’ın Zagreb kentinde açılmıştı. Amerikalı avukat ve sanat koleksiyoneri John B Quinn, bir Avrupa ziyareti esnasında müzeye rastladığında, konseptten çok hoşlandı...

Orijinal Bitmiş Aşklar Müzesi, bundan on yıl önce Hırvatistan’ın Zagreb kentinde açılmıştı. Amerikalı avukat ve sanat koleksiyoneri John B Quinn, bir Avrupa ziyareti esnasında müzeye rastladığında, konseptten çok hoşlandı ve Los Angeles’a taşımaya karar verdi. 

Müzenin yönetici yardımcılarından Amanda Vandenberg, müzeyi “kavramsal sanata dair son derece sofistike bir çalışma'' olarak tanımlıyor. “Bir başka insandan ayrılma sürecindeyken, ister romantik ister ailesel, isterse bir arkadaştan ayrılmak olsun, kimsenin daha önce böylesine incinmediğini, böyle hissetmediğini düşünürsünüz. Ama sonra hikâyeler okursunuz ve sonra başka insanların da başından bunların geçtiğini anlarsınız.''

Bazı nesneler küçük: bir yedek anahtar, özenle hazırlanmış bir Sevgililer Günü kartı, aşk mektupları zulası. Bazıları ise büyük: bir dinazor piñata’sı, paslı bir et tütsüleyici. Nesnelerin çoğu sanat öğrencileri tarafından verilmiş. Çoğu kişi Brooklyn’den, diğerleri ise Meksika’dan İspanya’ya, Çin’den Britanya’ya geniş bir alana yayılıyor. 

Müzedeki en pahalı parça reddedilmiş âşıklardan gelen iki pırlanta yüzük. Ancak her nesnenin manevi bir değeri ve bir hikâyesi var. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Yalnızca 1 damla sürün et benlerinden kurtulun!
Aldığınız çilek dolapta birkaç gün dayansın: İşte o yöntem!
Bu yöntemle kediniz koltuklarınızı tırmalamayacak!
50 senelik turşucuların yöntemi! Turşu bozulmadan çıtır çıtır kalıyor
Artık düğünlerde 'Kim, ne taktı?' derdi bitti: İşte yeni dönem!