Boğaziçi'ne kelepçe devam ediyor: 'Kayyuma hayır' diyen öğrencilerin evine TEM baskını

Melih Bulu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasını protesto eden çok sayıda öğrenci evlerine Terörle Mücadele (TEM) şubesi tarafından yapılan baskınlarla gözaltına alındı.

AKP'li Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasını protesto eden öğrenciler, sabah saatlerinde Terörle Mücadele (TEM) şubesi tarafından yapılan eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte 13 ilçede 24 adrese yönelik operasyon düzenlendiği, 17 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Boğaziçi Üniversitesinde gerçekleşen kayyum rektör protestosuna katıldıkları iddiası ile çok sayıda öğrenci bu sabaha karşı yapılan polis operasyonları ile gözaltına alındı. Anayasal protesto haklarını kullanan öğrencileri, sabah karşı ev baskınları ile gözaltına almak suçtur. Üye meslektaşlarımız, Güvenlik Şubece gözaltına alınan öğrenciler ile görüşmek için emniyet biriminde olacaklar" ifadelerini kullandı.

Melih Bulu’nun AKP Genel Başkanı ve Erdoğan’ın imzasıyla Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atanmasının ardından dün öğleden sonra üniversite önünde eylem yapan öğrencilerin önüne barikat kuran kelepçeyle üniversitenin bahçe kapısına kelepçe vurması hafızalara kazınırken, eylem sırasında gözaltına alınan bazı öğrenciler akşam saatlerinde serbest bırakılmıştı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Pençe Operasyonu Kahramanı Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ata Göçmen Şehit Oldu
Diyanet: Haftanın dört günü biftek, bonfile, rosto, iskender gibi etli yemekler ana yemek olacak
İliç’teki maden faciasında 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı
Dönünce onlarla canlı yayında hesaplaşacağım
“Fotoğraf paylaşmayın”