Borsa günün ilk yarısında yükselişte!

BIST 100 endeksi günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde; bilişim sektörü öne çıkarken spor sektörü kayıplar yaşadı. Küresel piyasalar, Fed'in politika kararlarını beklerken risk iştahı hafifçe pozitif seyrediyor. Fed'in enflasyon endişelerine nasıl tepki vereceği merakla bekleniyor.

BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında artış gösterirken, bilişim sektörü öne çıkarken spor sektörü kayıplar yaşadı. Küresel piyasalarda, Fed'in politika kararlarına odaklanılırken, enflasyon endişeleri piyasaları etkilemeye devam ediyor.

BIST 100 endeksi günün ilk yarısında yükseliş eğilimindeydi ve saat 13.00'te önceki kapanışa göre 9,94 puan artarak 8.939,82 puana yükseldi. Toplam işlem hacmi 44 milyar lira olarak kaydedildi. Bankacılık endeksi yüzde 0,12 düşerken, holding endeksi yüzde 0,13 arttı. Sektör endeksleri arasında bilişim yüzde 2,48 kazançla en yüksek performansı gösterirken, spor yüzde 1,86 kayıpla en fazla gerileyen oldu. Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları beklenirken, risk iştahı hafifçe pozitif seyrediyor. Analistler, son makroekonomik verilerin enflasyon endişelerini artırmaya devam ettiğini belirtiyor ve Fed'in bu verilere nasıl tepki vereceğinin piyasalar için önemli olduğunu vurguluyor. Fed'in politika faizini sabit tutması beklenirken, politika metni ve Powell'ın açıklamaları piyasaların yönünü belirlemede etkili olabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Ölmek bile parayla: Boş mezar ücretleri dudak uçuklattı!
Kirada yüzde 25 sınırı kalkıyor yeni uygulama bakın nasıl oluyor?
Türkiye'de Sıfır Araba Hayali Ucuzladı! Mayıs Ayında En Uygun Fiyatlı Modeller ve Güncel Liste
Türk devi ve Volkswagen'in ortak olduğu firma Türkiye'ye dev fabrika açıyor!
450 Milyon Dolarlık Tesis Kapanabilir!