Borsa İstanbul bugünü yükseliş ile kapattı

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 25,24 puanlık bir artışla günü tamamlarken, toplam işlem hacmi 92,9 milyar lira olarak kaydedildi. Bankacılık endeksi yüzde 0,88, holding endeksi ise yüzde 0,99 değer kazandı.

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 25,24 puanlık bir artışla günü tamamlarken, toplam işlem hacmi 92,9 milyar lira olarak kaydedildi. Bankacılık endeksi yüzde 0,88, holding endeksi ise yüzde 0,99 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en yüksek kazancı yüzde 1,63 ile elektrik sektörü yaşarken, en büyük düşüş yüzde 1,38 ile spor sektöründe görüldü.

Küresel piyasalarda dikkatler, bu akşam ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikası kararlarına ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarına çevrildi. Risk iştahı, sınırlı olsa da genel olarak olumlu bir seyir izliyor.

Piyasa fiyatlamalarında, Fed'in politika faizini sabit tutacağına kesin gözüyle bakılırken, politika metni ve Powell'ın açıklamalarından çıkacak sinyallerin piyasaların yönünü belirlemede etkili olması bekleniyor.

Analistler, son dönemde açıklanan makroekonomik verilerin enflasyon endişelerini artırmaya devam ettiğini ifade ederek, Fed'in bu sinyalleri nasıl değerlendirdiğine ilişkin ipuçlarının gelecek dönemde atılacak adımlar açısından önemli olduğunu vurguladı.

Analistler, yarın yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun faiz kararının yanı sıra, yurt dışında İngiltere Merkez Bankası'nın faiz kararı, ABD'de haftalık işsizlik başvuruları, ikinci el konut satışları ve imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ile Avro Bölgesi'nde imalat sanayi PMI verilerinin takip edileceğini ifade etti. Analistlere göre, piyasalar, İngiltere Merkez Bankası'nın faiz indirimine ağustosta başlayacağı ihtimalini göz önünde bulunduruyor.

Analistlere göre, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.000 ve 9.200 seviyelerinin direnç, 8.800 ve 8.700 puanın ise destek olarak konumlandığını belirtti.

AA Finans'ın anketine katılan ekonomistlere göre, TCMB'nin politika faizini sabit bırakmasını bekliyorlar. Ayrıca, ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı yüzde 45 olarak belirlendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Borsa günü yükselişle sonlandırdı
Tesla'nın Yeni Şanghay Fabrikası: Megapack Üretimine Yeşil Işık!
Beş bin lira destek emeklilere o belediye tarafından sağlanacak!
İngiltere İş Piyasası: İşsizlik Yüzde 4,3'e Yükseldi, İstihdam Oranı %74,5 Oldu
Bakan Kacır: "Kamuda TOGG Kullanımı Artacak"