Borsa İstanbul günü negatif bir seyirle kapattı

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 5,32 puan azalırken, toplam işlem hacmi 97 milyar lira olarak kaydedildi. Bankacılık endeksi yüzde 3,39 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,90 değer kazandı.

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 5,32 puan azalırken, toplam işlem hacmi 97 milyar lira olarak kaydedildi.

Bankacılık endeksi yüzde 3,39 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,90 değer kazandı.

Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu ve yüzde 2,41 kazanç elde etti, en çok kaybettiren ise bankacılık sektörü oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını değiştirmeyerek yüzde 50'de sabit bıraktı.

Bugün açıklanan verilere göre, ABD ekonomisi, bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,6 büyüyerek beklentilerin altında kaldı. Kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi ise bu dönemde yüzde 3,4 artış gösterdi. Geçen yılın son çeyreğinde ise bu endeks yüzde 1,8 artmıştı.

Analistler, ABD'de büyümenin beklenenden düşük olmasına rağmen kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksindeki artışın, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimine ilişkin zamanlamaya yönelik belirsizlikleri sürdürdüğünü belirtti.

Yarın, yurt içinde haftalık para ve banka istatistiklerinin yanı sıra Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) faiz kararı ile ABD'de kişisel gelir ve harcamalar ile Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksinin takip edileceğini ifade eden analistler, BoJ'un faizlerde değişikliğe gitmesinin beklenmediğini ve BIST 100 endeksinin teknik açıdan 9.800 ve 9.900 seviyelerinin direnç, 9.600 ve 9.500 puanının ise destek olarak izleneceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Mehmet Şimşek: Türk Yatırım Fonu'nun operasyonel hale getirildiğini duyurdu
CI Ratings, Türkiye'nin Kredi Notu Görünümünü Pozitife Yükseltti
Düzmece Yağ Skandalı: Bir Aylık Otomobilde 241 Bin Liralık Hasar! Yalnızca Bu Yöntemle Anlaşılıyor!
TCMB'nin faiz kararı merakla bekleniyor!
Tam 8.000 TL İkramiye