Borsa İstanbul'da yarın sabah beklenenler için uzman görüşü

Bayram nedeniyle erken kapanan Borsa İstanbul, İran ve İsrail arasındaki çatışmalardan etkilenmedi. Uzman İslam Memiş, yarın dünya genelindeki borsaların etkilenebileceğini söyledi ve Borsa İstanbul'da devre kesicilerin devreye girebileceğini ifade etti, alınması gereken önlemleri sıraladı.

Borsa İstanbul geçen haftayı tarihi bir yüksek puandan kapatmış olsa da, İran'ın İsrail'e karşı gerçekleştirdiği misilleme saldırılarıyla birlikte beklentiler bir anda değişti. Uluslararası piyasalarda büyük bir şok yaşandı ve yatırımcılar pazartesi günü borsalardaki gelişmelere odaklandı.

Ekonomi alanında öne çıkan İslam Memiş, yarın tüm borsalarda keskin düşüşler yaşanacağını öngörerek, Borsa İstanbul yatırımcılarına "devre kesici" kullanımı konusunda uyarıda bulundu.

MEMİŞ, BORSADA YAŞANMASI BEKLENEN GELİŞMELERE İLİŞKİN ŞU İFADELERİ KULLANDI:

"Malum BIST100 endeksi, İsrail ve İran gerilimi piyasalarda konuşulmaya başlandığında bu durumdan pozitif etkilenmişti ve Borsa İstanbul tarafında 9 bin 814 puandan kapanış görmüştük. Bu hareketlilik borsa yatırımcılarının iştahını biraz daha artırdı. 9 bin seviyesinde borsa tarafınca çıkış yapmıştık ve varlıklarımızı gümüş tarafına kaydırmıştık."

"YARIN BORSA İSTANBUL'DA DEVRE KESİCİ GÖRÜLEBİLİR"

"Pazartesi günü devre kesiciler büyük bir ihtimalle devreye girer. Sadece Türkiye'yi kast etmiyorum, tüm dünya borsalarında sert düşüşler yaşanacaktır ve kaçınılmazdır. Dolar kuru haftayı 32.35 TL seviyelerinden tamamlamıştı. Sık sık uyarmıştım ve ucuz kalanın dolar ile Euro olduğunu söylemiştim. Özellikle ons altın tarafında düşüşleri fırsata çevirmek için dolar pozisyonumuzu koruyoruz ama yatırım için düşünüyorsanız Euro ucuz kaldı.

Şu anda ucuz kalan bir döviz kuru var fakat Pazartesi günü itibarıyla dolar/TL 35 lira seviyesini yukarı yönlü kırabilir. Bu yılla ilgili yol haritamızda bir değişiklik yok. 40-45 lira seviyesini beklemeye devam ediyoruz dolar tarafında."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Altın ve gümüşte yeni rekorlar yolda
Kişi başı borç 77 bin TL: 40.3 milyon vatandaşın 3,1 trilyon borcu var
Ölmek bile parayla: Boş mezar ücretleri dudak uçuklattı!
Kirada yüzde 25 sınırı kalkıyor yeni uygulama bakın nasıl oluyor?
Türkiye'de Sıfır Araba Hayali Ucuzladı! Mayıs Ayında En Uygun Fiyatlı Modeller ve Güncel Liste