Bu nasıl iş: Dışişleri uçuş yok diyor, THY bilet satıyor!

Türkiye'nin Erbil kentinde bulunan Erbil Başkonsolosluğundan Erbil ve Süleymaniye'ye yapılan uçuşlar ile ilgili vatandaşlara uyarı yapıldı. Uyarıda, Irak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün aldığı karar hatırlatılarak...

Türkiye'nin Erbil kentinde bulunan Erbil Başkonsolosluğundan Erbil ve Süleymaniye'ye yapılan uçuşlar ile ilgili vatandaşlara uyarı yapıldı. Uyarıda, Irak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün aldığı karar hatırlatılarak Cuma günü saat 18.00'den itibaren Türkiye'den söz konusu iki kentte karşılıklı seferlerin gerçekleştirilemeyeceği belirtildi. Ancak THY'de halen bilet satışının yapıldığı görülüyor.

Odatv'nin haberine göre açıklamada "Türk Hava Yolları, AtlasGlobal ve Pegasus tarafından ülkemizden Erbil ve Süleymaniye'ye yapılmakta olan karşılıklı seferlerin anılan tarihten itibaren gerçekleştirilmesi mümkün olamayacaktır" denilmişti. THY'nin sitesinden söz konusu tarihten sonraki uçuşlara bilet satılması kafaları karıştırdı.

İşte THY'nin sitesinden Erbil ve Süleymaniye'ye o satış görüntüsü:

THY'DEN AÇIKLAMA

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Kuzey Irak uçuşlarına ilişkin, "Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile görüşmelerimiz olacak. Kesilmesi gerektiği yerde keseceğiz" dedi.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan yurt dışına yapılacak direkt uçuşlara ilişkin, "29 Ekim tarihinden başlamak üzere yaz kış Frankfurt uçuşuyla, 30 Ekim Berlin, 31 Ekim Viyana ve sonrasında Amsterdam yapılacak" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Seçil Erzan davasında yeni iddianame ortaya atıldı!
Ünlü Oyuncu Bensu Soral Fenalaştı! Hastaneye Kaldırıldı!
İliç Maden Kazası: TBMM Komisyonu İncelemelerde Bulunmak İçin Yola Çıkıyor
Elif Seda Keskin; “Türkiye’de Jolie Profil uygulamasına talebin artacağını düşünüyoruz”
AKP'li Turgut Altınok'un Belediye Borcu Yok Artık Dedirtti: Tam 1 Milyar 755 Milyon Lira!