Büyükçekmece Gölü'nde görüntülenen su samuruna: "Merhaba yakışıklı"

İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde ailesiyle birlikte yürüyüş yapan Yener Oğuz, Büyükçekmece Gölü'nde su samuru görüntüledi. Su samurunun suyun yüzeyinde hareket ettiği anlar saniye saniye kameraya yansıdı.

Hafta sonu 2 çocuğu ve eşi ile yürüyüş yapmak üzere Büyükçekmece'ye gelen Yener Oğuz ve ailesi, Mimar Sinan Köprüsü üzerinde yürümeye başladı. 

Yürüdükleri esnada gölde çamurlanma olduğunu fark eden Oğuz, ailesini çağırıp beklemeye başladı. Bir süre beklemeye devam eden Oğuz, canlının su samuru olduğunu anladı.

Sudan kafasını çıkaran su samurunu gören Oğuz, hayvanı cep telefonu kamerasıyla görüntüledi.

"ÇOK ŞAŞIRDIK"

Su samurunu görünce çok şaşırdıklarını ifade eden Yener Oğuz, "Ailemle beraber Büyükçekmece'de bulunan tarihi Mimar Sinan Köprüsü'ne gidip dolaşıp, bir fotoğraf çekilelim dedik. Bir iki tur atıp yürüyüş yaptık. Sonra suda bir şey fark ettim. Balık sandım ilk önce. Kuyruğunu falan dışarıda hareket ettirince böyle yemleniyorlar. Biraz daha yaklaşınca balık olmadığını fark ettim. Daha dikkatli bakmaya başladım. Sonra su samuru olduğunu fark ettim. Orada büyük ihtimalle avlanıyordu. Alanı zaten çamur yapmıştı biraz. Biraz daha dikkatli bakmaya çalıştım. Su samuru olduğunu fark ettim. Şaşırdık. Bunu görüntülemek istedik" ifadelerini kullandı.

"KORUMA ALTINA ALINMASINI İSTİYORUZ"

Hayvanın koroma altına alınması gerektiğini ifade eden Oğuz, "Eğer ki bu canlı yaşamını burada sürdürüyorsa, malum bir su sıkıntısı da var. Suların çekilmesi gibi bir olay söz konusu. Bu konuda yetkililerin bu canlıyı koruma altına almasını rica ediyoruz. Çünkü ender rastlanan bir canlı. Bana göre, doğadaki yeri çok önemli. Yetkililer bununla ilgilenip koruma altına alırlarsa seviniriz. Bu canlıları daha çok görmeyi isteriz. Çocuklarım çok sevindi. Çünkü, farklı bir şey, balık değil. Çok nadir, ender rastlanan bir canlı" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Video Haberleri

Kurnaz hırsızın şaşırtıcı yöntemi: 10 saniye içinde çaldı
Maçta dili boğazına kaçtı
Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım
Kaybedersek bu kötü gidişata ortak olmam, makamları bırakırım
Özgür Özel kadrosunu ilk kez açıkladı