Kılıçdaroğlu delegelere seslendi: Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım

Kılıçdaroğlu delegelere seslendi: Sırtımdaki... Ankara Spor Salonu'nda başlayan CHP 38. Olağan Kurultay'ında yeniden genel başkanlığa aday olan Kemal Kılıçdaroğlu, salondaki delege ve üyelere seslendi.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde ittifak ortakları ile güzel bir ilerleme kaydettiklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı seçimine gelince ortakları tarafından sırtından hançerlendiğini söyledi.

"Örgütünün bu 7 maddeyi Türkiye coğrafyasının her yerinde seslendirmesini istiyorum"

CHP'nin bütün kurultaylardan güçlenerek çıktığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin içinde bulunduğu tabloyu 7 madde halinde bilginize sunacağım ve örgütümün bu 7 maddeyi Türkiye coğrafyasının her yerinde seslendirmesini istiyorum. Bir, bugün içinde bulunduğumuz koşullarda Anayasa fiilen askıya alınmıştır. Demokratik, laik, sosyal hukuk devleti artık Türkiye'de işlememektedir. İki, "saray devleti" çok da oradan yetmezliğiyle karşı karşıyadır. Güçler ayrılığı ilkesi tümüyle fiilen bitmiştir. Üç, yoksulluğu yaymak ve derinleştirmek ve milyonları yardıma muhtaç hale getirmek saray devletinin politikasına dönüşmüştür. Üzülerek görüyoruz ki, yoksulluk kabullenilen bir kültür haline dönüşmek üzeredir. Yoksulluğun meşrulaştırılması, aynı zamanda eşitsizliklerin de meşrulaştırılmasına yol açmaktadır. Bu sosyal devlet anlayışına aykırıdır ve sıradan yurttaşın herhangi bir yurttaşın hak arama talebini önlemektir. Yoksulluğu kabullenme kültürünün aşama aşama iktidar tarafından yerleştirildiğini bilmemiz lazım. Öyle bir noktaya getirdiler ki Türkiye'yi bireysel yasa dışı zenginleşme adeta bir başarı olarak hayranlıkla izlenir hale getirildi. Dört, Türkiye fiilen yarı açık cezaevine döndürmüş durumdadır. Gazeteciler görevlerini yapamaz haldedirler. Bu kurultayımızda, şu anda tutuklu olan Tolga Şardan'a, Can Atalay'a, Osman Kavala'ya, Selahattin Demirtaş'a, Tayfun Kahraman'a, Çiğdem Batar'a ve Barış Pehlivan'a selam gönderiyoruz. Selam olsun size demokrasi kahramanları. Beş, iktidarda kalmak için her türlü iğne ve sahtekarlığı yapma adeta sarayın meşru politikası haline gelmiştir. Altı, ülkenin dış politikası fiilen iflas etmiştir. Bir kan denizine dönüşen Filistin'de bile Türkiye'nin sözü geçmemektedir. Ortadoğu'da yaşanan bütün sorunların çözüm adresi bir dönem Türkiye'ydi. Herkes Türkiye'ye gelirdi, başvururdu, sorunlarımızı çözün diye. Türkiye bu şansını yanlış dış politikayla kaybetmiştir. Yedi, yanlış dış politikanın bedeli olarak Türkiye bir sığınmacı deposu haline dönüştürülmüştür. Para karşılığı dönüştürülmüştür. Türkiye'nin 85 milyonu iradesi sığınmacı deposu olsun diye Avrupa'ya satılmıştır, Avrupalılara satılmıştır. Bunu gittiğiniz her yerde anlatmanız gerekir. Bu 7 madde tablonun bir yüzüdür. Acıdır ama bir gerçektir" ifadelerini kullandı.

"Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 6 parti olarak çok yol aldıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "İş cumhurbaşkanlığı adaylığının seçilmesine gelince, hepinizin malumu olan masadan kalkmalar ve masaya yeniden dönmeler geldi. Fazla ayrıntılara girmek istemiyorum. Ancak şunu söyleyeyim, sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım. Usta Nazım'ın dediği gibi ateşi ve ihaneti gördük ama yılmadık, yıkılmadık, çalıştık. Yapılan bütün kumpaslara rağmen yalana, dolana rağmen beşli çetelere rağmen vatandaşlık verilen milyonlarca sığınmacıya rağmen, saray devletinin harcadığı milyarlara rağmen saray devletinin valilerine, kaymakamlarına ve bürokratlarına rağmen çalıştık. Yılmadık, yıkılmadık, asla boyun eğmedik. Şuna inanıyordum, yolu doğru olanın yükü ağrı olur. Yükümüz ağrıdı. Üstelik hançerlerle beraber yükümüz ağırdı. Ama beni asıl üzen sırtımdaki yük değildi arkadaşlar. Sırtımdaki hançerlerdi. Seçim bitti, kazanamadık. Daha nefes almadan değişim söylemleri başladı. Değişim söylemini dillendirenler uzun süredir değişmeyenlerdi. Ama seçimden sonra ilk işim onları değiştirmek oldu. Herkesin aklı olan herkesin bilmesi gereken bir gerçek var. Değişmeyen tek şey değişim değil, değişim hayatın kendisidir" diye konuştu.

"Bay Kemal'in yol arkadaşı olacaksan Bay Kemal'i arkadan hançerlemeyeceksin"

Kendisi ile yol yürüyenlerinde kendisine ihanet ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Bay Kemal'in yol arkadaşı olmak için başka partilerin Cumhuriyet Halk Partisini dizayn etmelerine izin vermeyeceksiniz. Kimlerin neyi beklediğini çok iyi biliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nin nasıl karıştırdıklarını da çok iyi biliyorum ama unuttukları bir şey var. Bu örgüt 100 yıllık bir örgütün ve bu örgüt çimentodur. Türkiye'nin çimentosudur. Bay Kemal'in yol arkadaşı olmak için paramiliter gruplardan korkmayacaksınız. SADAT'ın kapısına dayanacaksınız, meydan okuyacaksınız. Meydan okudum. İki oğlu ve eşi öldürülen Emine Şenyaşar'ın dosyası sürekli sümen altında tutulurken Şanlıurfa'ya gideceksiniz. Emine Şenyaşar'a sahip çıkacaksınız. Hakkı, hukuku, adaleti savunacaksınız ve onun dosyasını açtılar. Açmak zorunda kaldılar. Bay Kemal'in yol arkadaşı olmak için vefalı olacaksın. Bay Kemal'in yol arkadaşı olacaksan Bay Kemal'i arkadan hançerlemeyeceksin" dedi.

"Kılıçdaroğlu delegelere seslendi: Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım" haberi, 04 Kasım 2023 tarihinde yazılmıştır. 04 Kasım 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Video kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu delegelere seslendi: Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu delegelere seslendi: Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Video konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı
SON HABERLER
  1. 15:43 Toyota, 2023 yılında 10,1 milyonluk üretim hedefini yakalayamadığını açıkladı
  2. 15:27 CHP'den Önemli Adım: Asgari Ücrete Otomatik Enflasyon Oranında Artış Önerisi!
  3. 15:26 Evlilik Hayali Kabusa Dönüyor! Düğün Maliyeti 500 Bin Liraya Ulaştı!
  4. 15:26 Kalp Sağlığınızı Güvene Alın! Damar Tıkanıklığına Son Veren Mucizevi İçecek: Günde 2 Bardak Yeter
  5. 15:24 Volkswagen'den Çin'e özel elektrikli model
  6. 15:22 Bilim insanları saniyeler içinde şarj olabilen batarya ürettiğini açıkladı
  7. 15:18 ABD'li çip şirketi Nvidia, İsrailli Run:ai'yi satın alacağını duyurdu
  8. 15:16 TikTok CEO’su açıkladı: İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz
  9. 15:14 ABD Kongresi'nden TikTok kararı geldi: Satışı için 12 ay süresi var
  10. 15:12 Apple yeni iPad cihazları duyuracak: tarihler belirlendi
  11. 15:10 ABD istihbaratı açıkladı: Navalni'yi öldüren emri Putin vermedi
  12. 15:09 Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu’nda başkanlık seçimi günü geldi
  13. 15:06 Audi e-tron GT yenilecek: Ön gösterim yapıldı
  14. 15:02 İnci Taneleri'ne sürpriz transfer gerçekleşti: Usta oyuncu kadroya dahil oldu
  15. 15:00 Galatasaray'da Dursun Özbek başkanlığa yeniden aday açıklaması
  16. 14:58 Yargı ekibi finali seyircisiyle izleyeceğini açıkladı
  17. 14:57 Merkez Bankası genel kurulu her yıl nisan ayında toplanacağını belirtti
  18. 14:55 Galatasaray'dan önemli galibiyet geldi
  19. 14:53 Trump'ın sus payı davasında dikkat çeken itiraf geldi: O haberi yayımlasaydım başkan olamazdı
  20. 14:48 Zamlar katlanacak: Kafe ve restoranlarda KDV ikişer puan arttı
Video Haberleri