Cemil Kumaşçıoğlu sigara ve alkol ürünlerine yapılan zammı değerlendirdi.

Cemil Kumaşçıoğlu, sigara ve alkolde ÖTV zamlarına ilişkin konuştu.

İnsanların elinden eğlenme haklarının alınmaya başlanıldığının altını çizen Kumaşçıoğlu yapılan zamların vatandaşları kaçak ve sahte tüketim alışkanlıklarına yönlendireceğini belirtti.

  Ankara’da eğlence ve hizmet sektörü denilince akla ilk gelen isimlerden Cemil Kumaşçıoğlu, enflasyon rakamlarının açıklanması sonrası sigara ve alkol grubundan alınan özel tüketim vergisindeki yüzde 25'li artış üzerine değerlendirmelerde bulundu. Gerçekleştirilen zammın pandemi dönemi içerisinde çok büyük yaralar alan eğlence ve hizmet sektörü başta olmak üzere pek çok kesime zarar verdiğini belirtti. Kumaşçıoğlu açıklamasında “İki yıllık zorlu bir süreçten geçtik, bizler süreç sonrası yaralarımızı sarmaya uğraşırken yeni yaralar açılıyor. İnsanların alım gücü günden güne düşüyor orta gelir grubunun eğlence hakkı ellerinden alınıyor.” ifadelerine yer verdi.

  İşletmelerinde zamların yansıma durumlarını ele alan Cemil Kumaşçıoğlu, gelen vergi zamlarının üzerine bir de alkol firmalarının zam gerçekleştirdiğini, bu durumun işletmeler için ciddi müşteri kayıplarına neden olduğunu belirtti: “Yapılan zamları biz aynı şekilde müşterimize yansıtamıyoruz. Biz de kar oranlarımızdan feragat  ederek müşterilerimize, misafirlerimize hizmet sunmaya çalışıyoruz ama piyasada ciddi kayıplar var. Çünkü insanların alım güçleri yıllar içerisinde ciddi şekilde düştü. Ne yapıyor insanlar? Öncelikle eğlencesinden, yemesinden kısmaya başlıyor ve bunu da doğal karşılıyoruz. Daha kötü bir yanı ise bu yapılan zamların insanları kaçak ürünlere, sahte içkilere daha kötüsü zararlı alışkanlıklıklara yönlendirebilecek olması.” şeklinde merdiven altı üretim tehlikesine ve bu durumdan doğabilecek dolaylı vergi kayıplarının yanında halk sağlığı açısından tehlikeli bir hal almaya başladığına dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

2023'te En Çok Zarar Eden Filmler Belli Oldu! İşte Liste
Bahar dizisine bomba transfer: Dora Ersoy geliyor!
21 kuru üzümü suda bekletip için: Faydaları saymakla bitmiyor!
Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i diziye veda mı ediyor?
Uzmanlar açıkladı: Günün hangi saatinde duş almak daha sağlıklıdır?