CHP’de Muhsin Yazıcıoğlu krizi: Vekile Mahir Çayan'ı hatırlattılar!

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, 30 Mart’ta Büyük Birlik Partisi (BBP) kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıoğlu için yapılan anma törenine katıldı. Törene katıldığını sosyal medya hesabından duyuran CHP’li Kuşoğlu, “BBP...

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, 30 Mart’ta Büyük Birlik Partisi (BBP) kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıoğlu için yapılan anma törenine katıldı. Törene katıldığını sosyal medya hesabından duyuran CHP’li Kuşoğlu, “BBP Kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatının 9’uncu yılında düzenlenen anma programına CHP adına katıldım'' şeklinde mesaj attı ve fotoğraf paylaştı.

CHP’li Bülent Kuşoğlu’nun bu paylaşımı tartışmalara neden oldu. Kuşoğlu’nun mesajına CHP'ye oy verdiğini söyleyen bazı kullanıcılar tepki gösterdi. Kullanıcılardan bazıları 30 Mart tarihine atıf yaparak, 30 Mart 1972'de Tokat'ın Kızıldere köyünde katledilen devrimci lideri Mahir Çayan ve 9 yoldaşını hatırlatırken, kimileri de 1978 yılında öldürülen 7 Türkiye İşçi Partili gençli hatırlattı.

Bilindiği gibi, 12 Eylül 1980 öncesinde Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapan Muhsin Yazıcıoğlu birçok faşist katliam ve cinayeti organize etmekle suçlanıyor. Yazıcıoğlu, söz konusu suçlamalar nedeniyle 12 Eylül döneminde uzun süre hapis yatmış, suçlamalardan beraat etmemiş, "MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası" zaman aşımına uğradığı için düşmüştü.

Ahmet Kaya ve Yılmaz Güney'in mezarında bir AKP'li vekil...

İşte Bülent Kuşoğlu’nun paylaşımı ve gelen tepkiler:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Çikolatadaki kriz onu da vurdu: Sıvı altında kıtlık alarmı!
'Kobra Murat'ın Nasıl Ortaya Çıktığını Bir Bir Anlattı!
Jean Paul Sartre ve Aime Cesaire!
Tarkan'dan; "Öldürmek çözüm değil!
Ceyda Düvenci'den regl açıklaması! Erkekler ped taşısın!