CHP'den 'katliam yasası' raporu: "123 ret oyu kullandık"

Sokak köpeklerini öldürmeyi öngören 'katliam yasası' TBMM'de kabul edildi. CHP, 123 milletvekiliyle karşı oy kullandı. Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, yasayı iptal etmek için Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını ve belediyelerin yasayı uygulamayacağını duyurdu.

TBMM Genel Kurulu, sokakta yaşayan köpeklerin sahiplenilmediği takdirde öldürülmesini öngören 'katliam yasasını' kabul etti. CHP, yasaya karşı 123 milletvekiliyle ret oyu verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, yasayı Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacaklarını ve belediyelerin bu yasayı uygulamayacağını açıkladı.

Sokakta yaşayan köpeklerin sahiplenilmediği takdirde öldürülmesini öngören "katliam yasası," TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, partisinden 123 milletvekilinin bu yasa aleyhine oy kullandığını duyurdu.

Bulut, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Katliam yasasının oylamasında Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ve milletvekillerimizle tam kadro TBMM Genel Kurulu’ndaydık. Katliam Yasası, 224’e karşı 275 oyla kabul edildi. CHP olarak 123 milletvekilimizle ret oyu kullandık. 4 milletvekilimizin 3’ü hasta, 1’i ise yurtdışında olduğu için oy kullanamadı" dedi.

Bulut, "Kimse endişe etmesin! Bu yasayı iptal etmek için Anayasa Mahkemesine götüreceğiz. Belediyelerimiz bu kanlı yasayı uygulamayacak. Ölümün karşısında yaşamın yanındayız" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.