Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırgızistan'da kaybolan Orhan İnandı'nın Türkiye'ye getirildiğini açıkla

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kırgızistan'da kaybolan ve bir aydır haber alınmayan, Gülen yapılanmasıyla ilişkili Sapat okullarının kurucusu Orhan İnandı'nın MİT operasyonuyla Türkiye'ye getirildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İnandı'nın, Gülen yapılanmasının Orta Asya sorumlusu olduğunu, örgütün parasını Orta Asya'da işlettiğini söyledi.

"Bu kişi, Türkiye'de bulunduğu dönemde örgütün gizli yapılanması içerisinde yer almıştır" diyen Erdoğan, İnandı'nın daha sonra yapılanmanın en üst düzey yöneticileri arasına katıldığını dile getirdi.

İnandı'nın bulunması için Bişkek'te Türkiye Büyükelçiliği önünde, Kırgızistan'ın en büyük ikinci kenti Oş'ta ve ülkenin kuzeyindeki Karakol kentinde de protesto gösterileri düzenlenmişti.

İnandı'nın 2019 yılında Kırgız Müslümanlar Kurulu'nun düzenlediği bir iftara Türkiye Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat ile birlikte çağırılması bir diplomatik krize yol açmış, Büyükelçi Fırat bu durumu fark edince "Buraya FETÖ'nün başını nasıl çağırıyorsunuz? Biz burada 35 milyon dolara cami yaptıralım, siz bizi teröristlerle aynı masaya oturtacaksınız. Ya Türkiye'yi ya da terör örgütünü seçersiniz. Benim için müftülük bitmiştir. Bu insan Müslüman değil. Ben şimdi Cumhurbaşkanı'na söyleyeceğim" diyerek mekanı terk etmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Alp Dağlarına bile 1000 basacak güzellik: Giden asla dönmek istemiyor!
Edebiyatın "rock yıldızı" Paul Auster hayatını kaybetti
Ankara'daki ekmek zammına vatandaşlardan tepki geldi: "Bu nasıl bir vicdansızlık?"
TGC, 1 Mayıs'ta İstanbul'da Gazetecilere Yönelik Polis Müdahalesini Sert Bir Şekilde Kınadı
Bayburt ve Çevresinde Beklenen Kuvvetli Yağışlar İçin Meteorolojiden Uyarı: Dikkatli Olun!