Cumhuriyet çalışanının dosyasına gizlilik kararı!

Cumhuriyet gazetesinin motosikletli kuryesi Yavuz Yakışkan’ın ardından muhasebe çalışanı Emre İper de evine yapılan baskınla gözaltına alınmıştı. İper ve Yakışkan’ın neyle suçlandığı bilinmezken, İper hakkındaki...

Cumhuriyet gazetesinin motosikletli kuryesi Yavuz Yakışkan’ın ardından muhasebe çalışanı Emre İper de evine yapılan baskınla gözaltına alınmıştı. İper ve Yakışkan’ın neyle suçlandığı bilinmezken, İper hakkındaki dosyaya gizlilik kararı alındı.

Cumhuriyet gazetesinin önceki gece gözaltına alınan muhasebe çalışanı Emre İper ve ulaştırma görevlisi Yavuz Yakışkan’ın Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri sürüyor. Yakışkan’ın, gözaltındaki üçüncü günü geride kalırken, İper hakkındaki dosyaya da gizlilik kararı alındı. İper’in ve Yakışkan’ın neyle suçlandığı gazete avukatlarına bile söylenmedi. İper’in Yavuz Yakışkan ile yan yana koğuşlarda kaldıkları, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. İper’in dosyasında kısıtlama kararı bulunuyor.

ÇOCUKLAR UYUYORDU
İper’in Erenköy’deki evine baskın düzenleyen beş polis, evin her köşesinde arama yaptı. İper’in eşi Sema İper, arama sırasında iki çocuğunun uyuduğunu belirterek "Polisler sakin davrandılar. Çocukları uyandırmadılar. Tüm odalara, mutfağa, çekmecelere hatta buzdolabına bile baktılar" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Elle Yapılıyor, 25 Dakika Bekletiliyor: Taleplere Yetişemiyor!
Meteoroloji'den açıklama: Salıdan itibaren sıcaklıklar artacak
Çikolatadaki kriz onu da vurdu: Sıvı altında kıtlık alarmı!
'Kobra Murat'ın Nasıl Ortaya Çıktığını Bir Bir Anlattı!
Jean Paul Sartre ve Aime Cesaire!