Danimarka Kraliçesi’nin Türkiye ziyareti güvenlik nedeniyle ertelendi

Sözcü'den Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre, Danimarka makamları, Kraliçe’nin 17 Ağustos’ta başlayacak ve iki gün sürmesi planlanan ziyaretinin “güvenlik gerekçesiyle'' iptal edildiğini açıkladı.Danimarka, iki gün önce...

Sözcü'den Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre, Danimarka makamları, Kraliçe’nin 17 Ağustos’ta başlayacak ve iki gün sürmesi planlanan ziyaretinin “güvenlik gerekçesiyle'' iptal edildiğini açıkladı.

Danimarka, iki gün önce de Türkiye’nin AB üyelik sürecinin sonlandırılması konusunda çağrı yapmış, buna gerekçe olarak da “idam cezasının geri getirilmesi olasılığını'' göstermişti. Kraliçe’nin iptal ettiği ziyareti ne zaman gerçekleştireceği konusu da açık bırakıldı. Danimarka Dışişleri Bakanı Kristian Jensen, “Şartlar oluştuğunda, yeni bir tarih belirlenir'' demekle yetindi.

ABDULLAH GÜL’Ü AĞIRLAMIŞTI

Danimarka Kraliçesi II. Margrethe iki yıl önce, 2014 Mart ayında Kopenhag’da dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ağırlamıştı. Gül’ün ziyareti, Türkiye’den Danimarka’ya bu düzeyde yapılan ilk ziyaret olarak kayda geçmişti. Danimarka Kraliçesi’nin Türkiye’yi ziyaret edeceği de o dönemde açıklanmıştı.

İKİ GÜN ÖNCE TÜRKİYE’NİN AB ÜYELİĞİNİN SONLANMASINI İSTEMİŞLERDİ

Danimarka’da iktidardaki Liberal partinin sözcüsü Michael Aastrup Jensen, iki gün önce de bir açıklama yaparak, Türkiye’nin AB üyelik sürecinin sonlandırılması ve “Türkiye’nin aday ülkeler listesinden çıkarılması'' çağrısında bulunmuştu.

Ağustos ayı başında da Avusturya’dan Türkiye’nin AB üyelik süreci konusunda benzer bir çıkış gelmiş, Avusturya Başbakanı Christian Kern, demokratik ve ekonomik eksikliklerden dolayı Türkiye'nin üyelik görüşmelerinin sonlandırılması için Avrupalı liderlerle bir diyalog başlatacağını söylemişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

DSÖ Avrupa Direktörü Kluge dikkat çeken uyarı: 'Bir sonraki pandemi' olarak nitelendiriyor!
Türkiye gri listeden çıkıyor mu? FATF yetkilileri araştırdı
Alıç sirkesinin bilinmeyen etkisi: Birçok kişi sadece elma sirkesini kullanıyordu
Milyonlarca emeklinin beklediği haber: Yeni yasa geliyor!
Selma Ateş, Bahçeli'nin sözlerine işaret ederek "Manidar" ifadesiyle tepki gösterdi