Din dersi öğretmeninden ' 'Kuran' dersini seçmezseniz düşük puanlar alabilirsiniz' tehdidi

Samsun’un köklü okullarından 19 Mayıs Anadolu Lisesi'nde din dersi öğretmeninin, öğrencileri "Kuran" dersini seçmeleri konusunda zorladığı, notla tehdit ettiği iddiası gündeme geldi. soL'da yer alan habere görei Kuran dersinin...

Samsun’un köklü okullarından 19 Mayıs Anadolu Lisesi'nde din dersi öğretmeninin, öğrencileri "Kuran" dersini seçmeleri konusunda zorladığı, notla tehdit ettiği iddiası gündeme geldi. 

soL'da yer alan habere görei Kuran dersinin okullarda veriliyor olmasının "sağlıklı" olduğunu dile getiren din dersi öğretmeni Muharrem Yalçın Özsait, kendisinin hiçbir cemaat ile bağlantısı olmadığını söyleyip "Kuran" dersini seçenleri sorgusuz sualsiz 100 tam puan ile geçireceğini, farklı bir dersi seçerlerse düşük notlar verebileceğini söyleyerek öğrencileri notla tehdit etti.

Düşük notların, okul ortalamalarına etki edeceğini ve öğrencilere "pişman olacaklarını" söyleyerek "Kuran" dersini seçmek istemeyen ve tepki gösteren öğrencilere de, tehdit etmediğini, okullarda "Kuran" dersinin olmasının ne kadar "faydalı" olduğunu anlattı. Tepki gösteren öğrenciler, adeta oldu-bittiye getirilen ders seçme sürecinin sonunda, imam hatip liselerinin "Kuran" dersi kitaplarının dağıtılmasıyla kendilerini "Kuran" dersinde buldular. 

AKP'NİN OHAL FIRSATÇILIĞI

"Proje okulu" sürecine sokulan Samsun Anadolu Lisesi ve Samsun Sosyal Bilimler Lisesi’nin yanı sıra geçtiğimiz aylarda OHAL'i fırsat bilerek köklü bir okul olan Mithat Paşa Anadolu Lisesi merkezdeki yerinden alınarak kapatılan Özel Feza Berk Koleji’nin binasına taşınmış, yerine de 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu açılmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Türkiye Genelinde Bulutlu Hava: 18 İl için Sarı Kodlu Uyarı!
İstanbul'daki 1 Mayıs Gösterilerinde 65 Şüpheliden 38'i Tutuklandı
Kadın Cinayetleri Raporu: Evli Kadınların Yüzde 59'u Eşleri Tarafından Öldürüldü
Masrafı yok diye bol bol ekildi: Sarı altında hasat erken başladı!
Ankara' da sağanak yağış sürecek mi? 5 Mayıs 2024 Ankara hava durumu