Diyanet'te kurum idari kurul toplantısında alınan karar dikkat çekti: Gizli' denetim

Diyanet-Sen ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında gerçekleştirilen kurum idari kurul toplantısıda anlaşma sağlanan maddeler imza altına alındı.

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre; Sendika ile Diyanet arasında imzalanan metne göre, cami denetimleri “gizlilik” içerisinde yürütülecek.

Denetçilerin görüşlerini işledikleri denetim defter ve formunu da sadece denetim geçiren görevlilerin görebileceği bir sistem kurulacak.

Söz konusu karar şöyle:

“Murakıpların cami denetimlerine yönelik iş ve işlemlerinin gizlilik içerisinde yürütülmesi, Murakabe Defteri ile Ek-16 Din Hizmetleri Denetim Formu’nun sadece denetim geçiren görevlinin görebileceği bir uygulama ve sistem geliştirilmesi hususunda çalışma yapılması.” 

Diyanet’in mevzuatına göre cami ve Kuran kursları ile buralarda görevli personelin çalışmaları murakıplar tarafından denetleniyor. Denetimler, camilerde namaz saatlerinde, Kuran kurslarında ise mesai saatlerinde yapılıyor. Her cami ve Kuran kursunda bir murakabe defteri bulunduruluyor.

Murakıplar da cami ve Kuran kurslarını denetledikleri zaman görüş ve tespitler ile gerekli gördükleri tavsiyeleri deftere yazarak imzalıyor. Murakıplar denetleme sonuçlarını ayrıca bir raporla müftülüğe de bildiriyor.

Kurum idari kurul toplantısında alınan karara göre, murakıp yani denetçilerin cami denetimlerine yönelik iş ve işlemleri gizlilik içerisinde yürütülecek. Denetçilerin deftere ve forma yazdıklarını da sadece denetim geçiren görevli bakabilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Elle Yapılıyor, 25 Dakika Bekletiliyor: Taleplere Yetişemiyor!
Meteoroloji'den açıklama: Salıdan itibaren sıcaklıklar artacak
Çikolatadaki kriz onu da vurdu: Sıvı altında kıtlık alarmı!
'Kobra Murat'ın Nasıl Ortaya Çıktığını Bir Bir Anlattı!
Jean Paul Sartre ve Aime Cesaire!