Diyarbakır Valisi: Sur ve Silvan belediyeleri için kayyum ataması yapılmadı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL’le birlikte yürürlüğe giren 672 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’de (KHK)“Belediye ve bağlı idarelerin terör veya şiddet olaylarına dolaylı ya da doğrudan destek sağladığı...

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL’le birlikte yürürlüğe giren 672 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’de (KHK)“Belediye ve bağlı idarelerin terör veya şiddet olaylarına dolaylı ya da doğrudan destek sağladığı gerekçesiyle valilik tarafından belediye veya bağlı idare taşınırlarına, bölgenin en büyük mülki idare amiri tarafından el konulabilecek'' ifadesiyer alıyordu.

Doğan Haber Ajansı, bugün geçtiği haberde KHK’nın yayınlanmasının ardından bu uygulamayı ilk Diyarbakır Valiliği’nin gerçekleştirdiğini yazıp, Sur ve Silvan belediyelerine kayyum atandığını duyurdu.

İki belediyenin başkanları da daha önce ''öz yönetim’ ilan ettiği gerekçesiyle gözaltına alınmış, ardından serbest bırakılsalar da görevlerine iade edilmemişti.

VALİ: ŞU ANDA BİR GÖREVLEDİRME YOK

Habertürk’ten Veysi İpek’in haberine göre, bazı toplantı ve temaslar nedeniyle Ankara’da bulunan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, henüz kayyum atanmadığını belirterek, “Şu anda kayyum ataması yapılmamıştır. Kanun Hükmünde Kararname bilindiği gibi çıktı. Göreve iade edilmeyen belediye başkanları var. Dönüşümde değerlendirilecek. Diyarbakır’a döndüğümde değerlendirliecek konulardan biridir. Kayyum atanmayacak anlamına gelmiyor. Şu anda bir görevlendirme ve atama yok'' dedi.

Silvan Belediyesi’ne ilçenin kaymakamı Murat Kütük, Sur Belediyesi’ne de Kaymakam Memduh Duran’ın atandığı iddialarını de değerlendiren Vali Aksoy, “Henüz bir atama yok. Atama yapılırsa da değerlendirilecek isimlerden biridir kaymakamlar'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ankara'nın 40 senedir bitmeyen oteli satıldı: Yeni sahibi çok tanıdık bir isim!
Sadece o şehirde bulunuyor, ‘Osmanlı domatesi’ deniyor: 22 çeşidi 250 bin tane bulunuyor!
129 senedir şifa dağıtıyor fakat kimse bilmiyor! Dünyanın en şifalı suyu oradan fışkırıyor
Hatay’da hak sahipliği itirazları için 15 gün süre tanındı
Modanın odağı: Met Gala gecesi heyecanı! Birbirinden ünlü markalar göz kamaştıracak!