Doğu Sibirya gibi!

Kar yağışı Doğu Anadolu'da yerini dondurucu soğuklara bıraktı. Şiddetli soğuk hava nedeniyle birçok ev ve iş yerinin camları buz tuttu. Erzurum'da sabah saatlerinde etkili olan yoğun sis nedeniyle görüş uzaklığı yer yer 3...

Kar yağışı Doğu Anadolu'da yerini dondurucu soğuklara bıraktı. Şiddetli soğuk hava nedeniyle birçok ev ve iş yerinin camları buz tuttu. Erzurum'da sabah saatlerinde etkili olan yoğun sis nedeniyle görüş uzaklığı yer yer 3 metreye kadar düştü. Araçlar üzerine örtülen battaniyeler araçların buzlanmasını önleyemedi. Çok sayıda kişi araçlarını güçlükle çalıştırabildi. Hayatı felçe uğratan soğuklar dışarıda bulunanları zor durumda bırakıyor.

Sibirya yüksek basıncın etkisi altında olan bölgede Türkiye'nin en soğuk yerleşim birimi sıfırın altında 31.8 derece ile Ardahan'ın Göle İlçesi oldu. Yine sıfırın altında olmak üzere termometreler, Erzurum'un Horasan ilçesinde 25.9, Erzurum'da 22.4, Kars'ta 21.7, Ardahan'da 20.5, Ağrı'da 18.4, Iğdır'da 12.3, Erzincan'da 9.4 ve Muş'ta 5.6 dereceyi gösterdi. Meteoroloji 12'inci Bölge Müdürlüğü, sabah ve gece saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğinden, vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini duyurdu.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Hızlı kilo vermek istiyorsanız 3 beyazdan uzak durun!
Bu şekilde saklayan muzu 1 ay taptaze tutuyor!
5 Mayıs 2024 Günlük burç yorumu
Sevgilinizin sizi aldattığını nasıl anlarsınız? Sosyal medyada "Bunu deneyin" diyerek paylaştı!
Bu besinler mutluluk hormonlarını tavan yaptırıyor!