El Bab operasyonu bitti mi? Hulusi Akar neden Katar'da operasyon açıklaması yaptı?

ABC Gazetesi Ortadoğu Temsilcisi Ömer Ödemiş Hulusi Akar'ın Katar'da yandaş Sabah'a yaptığı 'El-Bab operasyonu bitti' açıklamasını Tele1 ekranlarında Musa Özuğurlu'nun sunduğu Gün Başlıyor programında değerlendirdi. Ödemiş, kasabada...

ABC Gazetesi Ortadoğu Temsilcisi Ömer Ödemiş Hulusi Akar'ın Katar'da yandaş Sabah'a yaptığı 'El-Bab operasyonu bitti' açıklamasını Tele1 ekranlarında Musa Özuğurlu'nun sunduğu Gün Başlıyor programında değerlendirdi. Ödemiş, kasabada çatışmaların devam ettiğini bildirdi.

NETLİK YOK

IŞİD'in El-Bab'ta çatışmaya devam ettiğini bilgisini aktaran Ödemiş, Hulusi Akar'ın açıklamasında bir netlik olmadığının altını çizdi.  

AÇIKLAMA NEDEN KATAR'DA YAPILDI?

Ödemiş kasabada çatışmaların devam ettiğini bildirerek, "Türk Silahlı Kuvvetleri bölgede kontrolü sağlayamamış durumda. Durum böyleyken bu açıklamayı nasıl okumak gerekir? Ruslara verilmiş bir söz var, ben bunu birkaç gün önce ABC Gazetesi'nde yazdım. Türkiye Rusya'ya El Bab'tan çekileceğine dair bir söz verdi. Bu açıklamanın Pazar günü gelmesini bekliyorduk, gecikti. Açıklamanın Katar'da yapılması yine Rusya'ya mesaj. 'Biz Katar'la Arap ülkeleriyle bir şeyler yapıyoruz ama taahhütlerimize de uyuyoruz' mesajı verilmeye çalışılmış" dedi.

SAHADA KARŞILIĞI YOK!

Ödemiş, Hulusi Akar'ın açıklamarında netlik olmadığının altını çizerek, "Genelkurmay başkanımız merkez medyayı da boşa düşürmüş bulunuyor. Ani çok reflektif ve isteğe dayalı bir açıklama yapmış gibi görünüyor. Bu açıklamanın sahada böyle bir karşılığı yok" ifadelerini kullandı.

İşte o anlar;

">

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Alina Boz Hamile Mi? Alina Boz Bu Yüzden Mi Evlendi?
AKP’de yeni anayasa çatlağı oluşuyor!
Sarsıntı paniğe sebep oldu: ''6 Şubat'taki deprem gibiydi''
6 Şubat depremleriyle ilgili BTK'nın yetersiz yanıtına mahkemeden iptal kararı: İşte detaylar!
Saray gibi Dizayn Edildiği Ortaya Çıkan Belediyenin AKP'li Eski Başkanından 'Bit Pazarı' Savunması!