Erdoğan'ın 'düşürürseniz düşürün' dediği insansız tank için ilk adım

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 11. Kalkınma Planı toplantısında ifade ettiği 'insansız tank' projesi hakkında Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın (SSM) daha önce bir yarışma açtığı ve 'Efe' adlı prototipin birinci seçildiği...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 11. Kalkınma Planı toplantısında ifade ettiği 'insansız tank' projesi hakkında Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın (SSM) daha önce bir yarışma açtığı ve 'Efe' adlı prototipin birinci seçildiği öğrenildi. 

Erdoğan : Düşürürseniz düşürün be, bizde çok var!

Son Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısında konu detaylı şekilde ele alınırken, insansız hava araçlarından sonra insansız kara araçları için de yerli projeler SSM'ye sunuldu.

SSM açtığı 'İnsansız ve Otonom Kara Araçları Tasarım Yarışması'na 400'ün üzerinde başvuru olurken 16 proje finale kaldı. 'Efe' adlı proje birinci, 'Dost' ikinci, 'Otosar' da üçüncü oldu.

Milliyet'ten Kıvanç El'in haberine göre, Birinci olan projede; 'silah sistemleri', 'yaralı kurtarma', 'mayın tespit ve imha', 'yük taşıma', 'sokak arası ateş altındaki asker transferi' gibi modüller de yer alıyor. İnsansız olarak geliştirilen kara araçlarında hedefin daha etkin 'tank' ve 'kara gücü' olduğu belirtiliyor.

SSM'nin yanı sıra ASELSAN da ilk insansız kara muharebe aracı 'MİLREM'i 2017'de tanıtmıştı. ASELSAN'da insansız sistemler faaliyet alanına ilişkin 'geleceğin savaş sahasında yaygın bir şekilde kullanılacak olan, uzaktan kontrol edilebilir ve kendi başına karar verip uygulama yeteneğine sahip insansız araçların geliştirilmesi ve üretilmesi hedeflenmektedir' ifadelerine yer verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Alp Dağlarına bile 1000 basacak güzellik: Giden asla dönmek istemiyor!
Edebiyatın "rock yıldızı" Paul Auster hayatını kaybetti
Ankara'daki ekmek zammına vatandaşlardan tepki geldi: "Bu nasıl bir vicdansızlık?"
TGC, 1 Mayıs'ta İstanbul'da Gazetecilere Yönelik Polis Müdahalesini Sert Bir Şekilde Kınadı
Bayburt ve Çevresinde Beklenen Kuvvetli Yağışlar İçin Meteorolojiden Uyarı: Dikkatli Olun!