Erzincan'da Mikroklima Özelliğiyle Yetiştirilen Sebzeler Bölgeye Gönderiliyor

Erzincan'da mikroklima özelliğine haiz seralarda yetiştirilen tonlarca sebze, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgelerindeki illere gönderiliyor. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, seracılığın Erzincan için mühim bir sektör haline geleceğini belirtiyor. Erzincanlı sebze üreticileri, artan domates ve salatalık üretimiyle bölge ekonomisine katkı sağlıyor.

Mikroklima özelliğine sahip Erzincan'da yaygınlaşan seralarda yetiştirilen tonlarca sebze, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgelerindeki illere gönderiliyor.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İl Müdürü Murat Şahin ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzincan İl Koordinatörü Metin Bektaş, kentte yeni inşa edilen ve üretime başlayan sera işletmelerinde incelemelerde bulundu.

Şahin, her geçen gün gelişen seracılığın Erzincan için önemli bir sektör haline geleceğini belirtti.

Son yıllarda tarıma yatırım yapmak isteyen girişimcilerin öncelikli alanlarından birisinin seracılık sektörü olduğunu ifade eden Şahin, farklı projeleri hayata geçirmek amacıyla çalışmaların sürdüğünü, ileriki süreçte sektörün daha da büyüyeceğini söyledi.

Erzincan'da sebze üreticiliğine yönlendirilen çiftçilerin önemli mesafe katederek ürettiği domatesle hem ilinin hem de bölge illerinin ihtiyacını karşılar hale geldiğini dile getiren Şahin, artan domates ve salatalık üretimiyle bölgesinde ve yakın çevresinde söz sahibi olan Erzincanlı sebze üreticilerinin, bir yandan seralarında istihdam sağlarken bölge ekonomisine de katkı sağladığını bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Türkiye yeniden dünyanın halı merkezi oluyor
Restoranlarda isyan ettiren servis ücretini bu yöntemle geri alabilirsiniz!
Bakırda yeni tarihi zirveler görülebilir
Yeni Skoda Superb Heyecanı: Elektrik ve 4x4 Sürpriziyle Geliyor!
Altın Sahipleri İçin Kritik Uyarı: "O Tarihte Sert Bir Düşüş Bekleniyor"