Eski Merkez Bankası Başekonomisti Kara: Enflasyonun 4'te 1'i dışarıdan; geri kalanı yerli ve milli

Eski Merkez Bankası Başekonomisti Hakan Kara, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Türkiye'de yaşanan enflasyonun 4'te 1'inin küresel sorunlardan kaynaklandığını ifade etti.

Eski Merkez Bankası Başekonomisti Hakan Kara, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Türkiye'de yaşanan enflasyonun 4'te 1'inin küresel sorunlardan kaynaklandığını ifade etti.

Kara "Mart ayı itibarıyla yaşadığımız enflasyonun sadece dörtte birinin dışardan kaynaklandığını hesaplıyorum. Geri kalanı yerli-milli enflasyon" dedi.

Erdoğan ve Nebati küresel gelişmeleri işaret etmişti

Enflasyonda görülen yüksek seyre karşı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, küreselde yaşanan savaş ve buna bağlı artan enerji ve emtia fiyatlarını işaret ederek "Yüksek enflasyon tüm dünyanın karşı karşıya olduğu bir sorun" demişti.

Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise dün Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada ABD'de yüzde 8,5'la 40 yılın zirvesine yükselen enflasyon oranının örnek göstererek " Ürün arzındaki denge bozulduğunda fiyatlar fahiş şekilde yükseliyor. Amerika'da açıklanan son 40 yılın en yüksek enflasyon rakamları sınır tanımaz boyutları göstermektedir" ifadelerini kullanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Trafik poliçe fiyatlarına asgari ücret ayarı!
Dev Banka Resmen İflas Etti!
Bu yılın ilk iflas haberi! Önemli bir banka resmen kapanıyor: Çok sayıda şubesi bulunuyordu
Yatırımcılara uyarı! Önümüzdeki hafta piyasaların yönü şekillenecek!
Hükümet zam yok derken, ünlü ekonomist asgari ücretin 20 bin TL'ye çıkacağını söyledi!