Euro/Dolar ECB toplantısı öncesi düşüşünü hızlandırdı

Pandemi sürecinde hükümetler teşvik paketleri hazırlarken merkez bankaları da parasal genişlemeye gitti.

Investing.com -  Pandemi sürecinde hükümetler teşvik paketleri hazırlarken merkez bankaları da parasal genişlemeye gitti. Fed tarafında rekor genişleme, EBC tarafında ise pandemi acil varlık alımları ile süreç devam ederken enflasyondaki yükseliş olasılığına karşı Fed Başkanı Powell, yavaş hareket edeceğiz açıklamasını yaptı.

ECB ise son aylarda güçlenen eurodan oldukça rahatsız ve Powell’ın açıklamaları euroyu yükseltmeye devam etti, ancak yarınki toplantıda kurulun euroya dair rahatsızlığını daha da vurgulaması, euroda düşüş yaratacak ifadeler kullanması bekleniyor.

AB’nin teşvikleri artırması ve üye ülkelerin ek teşviklerine karşın ABD’de yeni teşviklerdeki anlaşmazlığın devam etmesi euronun dolar karşısında 2 yılın zirvesine çıkmasını sağladı. EUR/USD, risk iştahındaki artış ve dolar göstergesindeki zayıflıkla ay başında 1,20’ye çıktı. Sonrasında ise belirttiğimiz ECB açıklamaları pariteyi bir miktar gevşetti. Son haftada ise doların toparlanması ve endekslerdeki düşüşün de risk iştahını azaltmasıyla paritedeki düşüş devam ediyor.

ECB öncesi parite 1,1752’ye gerileyerek 12 Ağustos sonrası en düşük seviyeye indi. ECB öncesi küresel satışların da artmasıyla düşüş 7. güne uzadı. 3 Ağustos’ta görülen 1,690 seviyesi paritede ilk destek olarak izleniyor ve haftanın devamında güvercin açıklamalarla bu seviye test edilebilir. Kısa vadede yükseliş trendinde olan paritede düşüşün hızlanması için teşvikler konusunda ABD’nin alacağı yol önemli.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Türkiye yeniden dünyanın halı merkezi oluyor
Restoranlarda isyan ettiren servis ücretini bu yöntemle geri alabilirsiniz!
Bakırda yeni tarihi zirveler görülebilir
Yeni Skoda Superb Heyecanı: Elektrik ve 4x4 Sürpriziyle Geliyor!
Altın Sahipleri İçin Kritik Uyarı: "O Tarihte Sert Bir Düşüş Bekleniyor"