Ferrero Değerli Tarım Türkiye, Samsun'da model bahçelerle fındık üreticilerine ulaştı

Ferrero Değerli Tarım Türkiye Müdürü Aslı Köse, Samsun'da model bahçelerin son beş yılda ortalama 39 bin dekar fındık bahçesine ve 900'e yakın fındık üreticisine ulaştığını deklare etti. Köse, doğru ziraat tekniklerinin yaygınlaşması için sahada danışmanlık ve eğitim hizmetleri verdiklerini belirtti.

Ferrero Değerli Tarım Türkiye Müdürü Aslı Köse, Samsun'da model bahçelerin etki alanının son beş yılda yaklaşık 39 bin dekar fındık bahçesine ve 900'e yakın fındık üreticisine ulaştığını bildirdi.

Köse, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Samsun'daki fındık üreticilerinin ilgisi ve yeniliğe açık olması sayesinde doğru tarım tekniklerinin yaygınlaştığını belirtti.

Uygulama yaptıkları fındık bahçelerin tüm bölgeye örnek olduğunu anlatan Köse, şunları kaydetti:

"Sahada danışmanlık ve eğitim gibi hizmetlerle iyi tarım uygulamalarını üreticilere aktarırken, aynı zamanda en iyi uygulama örneklerini model bahçelerde ortaya koyuyoruz. Üreticiler, sürdürülebilirliği de destekleyen bu uygulamaların somut faydasını bizzat gözlemleme imkanına sahip oluyor. Bu sayede uygulama yaptığımız bahçeler tüm bölgeye örnek oluyorlar. Fındık değer zincirinin gelişmeye devam etmesine katkıda bulunacak dijital imkanları da devreye alarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Son beş yılda yaklaşık 39 bin dekar fındık bahçesine ve 900'e yakın fındık üreticisine ulaştık."

Model Bahçeler projesi kapsamında Çarşamba ilçesinde üretim yapan fındık üreticisi Sefa Alakuş ise iyi tarım uygulamaları ile verim ve kalitedeki önemli etkisini gördüğünü anlattı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Ege'nin İhracat Performansı Nisan Ayında Zirvede: Sektörler Rekabetçiliğini Artırıyor
Fiat Egea'nın Yerini Alacak Yeni Model: Fiat Marea Geliyor!
Sigaraya Yeni Zam!
Koç Ailesi, Anatolia Hospital'in Çoğunluk Hisse Paylarını Satın Aldı
Merkez Bankası'ndan Kira Zamlarına İlişkin Önemli Açıklama