Fethullahçı bir Amerikan Uşağının Hikayesi

Çağlar Ezikoğlu yazdı...

Çağlar Ezikoğlu

Onurunu ve gururunu üç beş kuruşa veya koltuğa satanlar bu ülkenin bağımsızlığı ve geleceği hakkında konuşmaya zerre hakkı olmayanlardır. Ama öyle günlerden geçiyoruz ki, başka ülkelere her şeylerini peşkeş çekenler kendilerini vatansever diye satma cüretinde bulunabiliyor. İşte böylesi bir yüzsüzlüğe dün okuduğum bir haber ile tekrar şahit olmuş bulunmaktayım. Önce habere bakalım;

Hükümete yakın Sabah gazetesinin Washington temsilcisi Ragıp Soylu, ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’ın tweetini paylaşarak “Esad’ı vuracak Tomahawk’larına zarar gelmesin reyis. Allah binlercesini Esad’a indirsin inşallah” dedi.  

Soylu, ABD’nin Suriye’yi vurmasını desteklediği belirterek “Evet, ABD’nin Suriye rejimini vurmasını tüm kalbimle destekliyorum. Bunda da utanılacak bir şey göremiyorum. Keşke Obama zamanında vursaydı da bugün Esad diye bir şey olmasaydı” ifadelerini kullandı.

Bu platformdan beni takip eden okuyucular gayet iyi bilir, böylesi Amerikancıları veya memleketlerini satacak denli hıyanette olanların geçmişlerini irdelemeyi ve onları ifşa etmeyi çok severim.

Böylesi bir Amerikan uşağının da geçmişini araştırmak da böylesi bir haberden sonra farz oldu diyebilirim.

Tabi bu araştırma sonrası edindiğim bilgiler elbette beni şaşırtmadı. Amerika’nın emperyal çıkarlar doğrultusunda Ortadoğu’da giriştiği işgal ve katliamları savunan bu şahsın bu görüşe paralel olarak bir Fethullahçı geçmişinin olması da kaçınılmazdı.

Peki kimdir bu Ragıp Soylu adlı Amerikan uşağı? 2009 yılında İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olmuş. Kendisinin kamuoyunda boy göstermeye başlaması da zaten o günlerde başlıyor.

Öncelikle bir Youtube linki bırakalım şuraya;

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

ABC Kritik Haberleri

100. Yıl törenleri ve Cumhuriyet'i sahiplenme
Merve Dizdar, teşekkür konuşmasında Erdoğan'a övgüler sıraladı, ne olurdu?
Mitingi kalabalık göstermek için hangi hileleri deneyip yakalandılar?
İşte 4 Şubat 2022 tarihli Resmi Gazete'deki karar
Atatürk, İnönü, Özal ve Demirel'in cumhurbaşkanlığı geçerli değil mi?