Fikri Işık:TSK'yı gereksiz yüklerden kurtarmamız gerekiyor

Işık, "Batı demokrasilerinde Milli Savunma Bakanlığının yapması gereken işlerin yüzde 80'inin Türkiye'de 15 Temmuz'a kadar Genelkurmay Başkanlığının yürüttüğünü" öne sürdü.Söz konusu görevlerin artık ayrıştırılacağını...

Işık, "Batı demokrasilerinde Milli Savunma Bakanlığının yapması gereken işlerin yüzde 80'inin Türkiye'de 15 Temmuz'a kadar Genelkurmay Başkanlığının yürüttüğünü" öne sürdü.

Söz konusu görevlerin artık ayrıştırılacağını söyleyen Işık, şunları kaydetti:

"Gücün dengelenmesi Türkiye için çok gereklidir. Bir daha Türkiye'de darbe üretecek hiçbir yapının kalmaması gerekiyor. Eline silah verdiğiniz insanların üzerinde demokratik denetimi arttırmak zorundasınız. Bunu dünya 80 sene, 100 sene önce yapmış. Biz şimdi silahı veriyoruz ama demokratik denetim yok. Ondan sonra adamın kafası bozuluyor muhtıra veriyor, kafası bozuluyor darbe yapıyor. Kendine bir takım gerekçeler üretiyor milletin geleceğini çalıyor.

Bu bir parti meselesi değil sistem meselesi. Sistemi değiştirmedikten sonra, sistemde emniyet mekanizmaları oluşturmadıktan sonra bugün FETÖ olur, yarın ÇETÖ olur, METÖ olur, birisi olur. Bunun için önemli olan burada sistematiği doğru kurmak ve bir daha Türkiye'de Türk Silahlı Kuvvetlerini, özellikle hiç kimsenin ele geçirme gayreti içerisine girmemesini sağlamak."

Pilot açığını kapatmak için "ciddi bir çalışma yaptıklarını", acil ihtiyaçlar noktasında bir açıkları bulunmadığını aktaran Işık, "Bir savaş durumunda pilotumuz var ama dünya standartlarını yakalamak açısından açığımız var, onunla ilgili çalışıyoruz. Ara sınıflara öğrenci alacağız, Hava Harp Okulu için 350 kişi öğrenci alacağız şu ana kadar 3 bin 800 başvuru oldu." ifadelerini kullandı.

Bedelli askerlik konusuna ilişkin Işık, "Şu anda bedelli askerlikle ilgili bir çalışmamız yok. Hele hele terörle çok yoğun mücadele edildiği, sınır ötesinde harekatın yapıldığı bir dönemde bedelli askerliği gündeme getirmeyi doğru bulmuyoruz. O noktada hükümetimizin bir çalışması yok." diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Elle Yapılıyor, 25 Dakika Bekletiliyor: Taleplere Yetişemiyor!
Meteoroloji'den açıklama: Salıdan itibaren sıcaklıklar artacak
Çikolatadaki kriz onu da vurdu: Sıvı altında kıtlık alarmı!
'Kobra Murat'ın Nasıl Ortaya Çıktığını Bir Bir Anlattı!
Jean Paul Sartre ve Aime Cesaire!