Filistinli tutuklular, İsrail'in baskılarına karşı ramazanda açlık grevine başlamaya hazırlanıyor

İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların, İsrail'in baskıcı uygulamaları devam ederse ramazan ayında açlık grevine başlamış olacağı açıklandı.

İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların, İsrail'in baskıcı uygulamaları devam ederse ramazan ayında açlık grevine başlamış olacağı açıklandı.

"Esir Hareketi için Ulusal Acil Durum Yüksek Komitesi" tarafınca meydana getirilen yazılı açıklamada, Filistinli tutukluların atacağı adımlara ilişkin informasyon verildi.

İsrail'in baskı politikalarına karşı tutukluların önünde açlık grevinin haricinde pek bir seçenek kalmadığı kaydedilen açıklamada, "Hapishaneler İdaresinin, aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir tarafınca desteklenen uygulamaları sona ermezse ramazanla beraber 'hürriyet ya da şehadet' grevine başlamaya karar verdik." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, sivil ve resmi kurumlar ile tüm parti ve gruplara açlık grevine girecek tutuklulara destek verme çağrısı yapıldı.

Filistinli tutuklular İsrail'in baskıcı uygulamalarını protesto ediyor

Filistin Esirler Cemiyeti, İsrail'in Nafha Hapishanesindeki yüzlerce Filistinli tutuklunun, 14 Şubat'ta, İsrail'in kendilerine yönelik baskıcı uygulamalarını protesto için "itaatsizlik" eylemine başladığını duyurmuştu.

"İtaatsizlik eylemi" kapsamında, normalde her vakit giyilmeyen sadece İsrail Hapishaneler İdaresine, simgesel bir protesto mesajı içeren kahverengi üniformaların giyileceği aktarılan açıklamada, eylemde ek olarak odaların denetlendiği "güvenlik kontrolü" faaliyetlerinin aksatılması ile sistemi tıkayacak şekilde, hapishane bölümlerinin kapatılmasının yer almış olduğu kaydedilmişti.

İsrail Hapishaneler İdaresi, 13 Şubat'ta Nafha ve Gilboa hapishanelerinde yeni bölümlere nakledilen Filistinli tutukluların, banyo kullanım saatlerinin kısıtlanacağını duyurmuştu.

Filistinli tutukluları temsil eden "Tutuklular İçin Ulusal Acil Durum Komitesi" de aşırı sağcı İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir'in tutuklulara yönelik kararlarının ilk bölümünün Hapishaneler İdaresi tarafınca uygulandığını, bu uygulamalara tepki olarak "itaatsizlik" eylemine başlanması yönünde karar alındığını açıklamıştı.

Eylem kapsamında ramazan ayının ilk günü ise "açlık grevi"nin ilan edileceği belirtilmişti.

İsrail cezaevlerinde Filistinlilere yönelik "duş süresi ve kullanılan su miktarı kısıtlaması, bayat ve bozuk ekmek dağıtılması, baskın ve teftişlerin artarak devam etmesi, tutukluların hücreye alınması" benzer biçimde çeşitli baskı şekilleri kullanılıyor.

İsrail hapishanelerinde 29'u hanım, 150'si çocuk ortalama 4 bin 700 Filistinli tutuklu bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ankara'nın 40 senedir bitmeyen oteli satıldı: Yeni sahibi çok tanıdık bir isim!
Sadece o şehirde bulunuyor, ‘Osmanlı domatesi’ deniyor: 22 çeşidi 250 bin tane bulunuyor!
129 senedir şifa dağıtıyor fakat kimse bilmiyor! Dünyanın en şifalı suyu oradan fışkırıyor
Hatay’da hak sahipliği itirazları için 15 gün süre tanındı
Modanın odağı: Met Gala gecesi heyecanı! Birbirinden ünlü markalar göz kamaştıracak!