Çevre Mühendisleri Odası: Tuz Gölü çorak bir flamingo mezarlığına dönüşmüştür, sorumlu sermayenin yanında olan

Çevre Mühendisleri Odası'nın bugün yaptığı açıklamada, Tuz Gölü'nün su yolları kesilerek flamingoların toplu şekilde ölümüne sert bir tepki verdi.

İktidarın emek, bilim ve doğadan saptığını söyleyen Çevre Mühendisleri Odası, iktidarın sermayenin hakimiyetine girmiş olduğunu söyledi. Denetim mekanizmalarının sermayenin karar ve uygulamaları bırakıldığını ve bu yüzden flamingoların ölümüyle sonuçlandığını söyledi. Oda, uyarılara rağmen bu facianın yaşandığını söyledi.

Çevre Mühendisleri Odası, Tuz Gölü'nün su yollarının denetimsiz ve kontrolsüz bir şekilde sulama amacı ile kesildiğini ve Gölü besleyemez bir hale getirdiğini ve "Çorak bir flamingo mezarlığına" dönüştüğünü söyledi.

Siyasi yıkımların ülkenin dört bir yanına yayıldığını söyleyen Oda, iktidarın Marmara Denizi'ni koruyamadığını da hatırlatarak bu yıkımların içine Tuz Gölü'nün de katıldığını söyledi.

Bütün yıkımların sebebinin, bilim, doğa ve toplumdan bakmak yerine sermaye tarafından bakan zihniyetin sebep olduğunu söyleyen Çevre Mühendisleri odası, sorunun sebebinin sermayenin yanında olanların olduğunu ve bu yüzden çözümün mümkün olmadığını söyledi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Çevre Haberleri

İmar affı katliama davet belgesidir
Bu bölge er geç depremle sınanacak
Bakanlık onay verirse 3 ilde binlerce ağaç kesilecek
Kaz Dağları tehdit altında: Arka kapı arıyorlar
Kanal İstanbul projesi güzergâhında bir haftada 10 milyar TL’lik ihaleye çıkıldı