Galatasaray Üniversitesi, Şişecam'ı istemiyor!

Şişecam'daki işten çıkarmalar sonrası işçiler bir direniş başlatmış, buna karşın şirket temsilcileri üniversite kariyer günlerinde boy göstermekten vazgeçmemişti.Geçen ay İTÜ'de ve geçtiğimiz hafta YTÜ'de gerçekleştirilen...

Şişecam'daki işten çıkarmalar sonrası işçiler bir direniş başlatmış, buna karşın şirket temsilcileri üniversite kariyer günlerinde boy göstermekten vazgeçmemişti.

Geçen ay İTÜ'de ve geçtiğimiz hafta YTÜ'de gerçekleştirilen protestolara bugün Galatasaray Üniversitesi'nde bir yenisi eklendi.

soL'da yer alan habere göre, öğrenciler "Biz Fest Kariyer Haftası" kapsamında Şişecam temsilcilerinin okula davet edilmesine karşı tepki gösterdi.

Bugün üniversitede dağıtılan ve Şişecam direnişini konu eden bildiri şu biçimde:

Ekmeği, onuru ve geleceği için Şişecam işçileri direniyor.

Geçmişte olduğu gibi Şişecam yine işçilerin ekmeğiyle, geleceğiyle oynuyor. Ekonomik kriz, daralma ve kar edememe bahaneleriyle Mersin, Eskişehir ve Gebze'de toplamda 212 işçiyi haksız yere işten çıkardı. 2015 yılının ilk altı ayında 639 milyon lira kar eden, sendika seçimleri sırasında kendi yandaşlarını seçtirebilmek için yüzlerce işçiyi geçici olarak işe alan Şişecam yetkilileri, bu ikiyüzlülükleriyle üniversitemize geliyor. Daha fazla işçiyi de işten çıkarma tehditleriyle işçilerin çalışma arkadaşlarıyla dayanışmasını engellemeye, arkasına aldığı yandaş Kristal-İş Sendikası'nı, işçilerin direniş çadırlarına saldırtarak direnişi kırmaya çalışıyor.

İşten atmalara karşı direnen Şişecam işçisi yalnız değildir!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Çikolatadaki kriz onu da vurdu: Sıvı altında kıtlık alarmı!
'Kobra Murat'ın Nasıl Ortaya Çıktığını Bir Bir Anlattı!
Jean Paul Sartre ve Aime Cesaire!
Tarkan'dan; "Öldürmek çözüm değil!
Ceyda Düvenci'den regl açıklaması! Erkekler ped taşısın!