Geceleri uyandığınız saat aralığı hem sağlığınızı hem duygu durumunuz hakkında işaretler veriyor!

Geceleri uykudan uyanmak, herkes için zaman zaman yaşanabilen bir durumdur. Ancak, geceleri düzenli olarak uyanmak, sağlığınız ve duygu durumunuz hakkında bazı ipuçları verebilir.

Gece yarısından önce uyanmak, genellikle stres, endişe veya kaygı gibi duygusal sorunlardan kaynaklanır. Bu durumda, uykuya dalmakta zorluk çekebilir, uykuda sık sık uyanabilir veya gece boyunca uyanık kalabilirsiniz

.23.00-01.00 ARASI UYANMAK: BENLİK SAYGISI SORUNLARI

Bu dönemde uyanmak, kişinin kendisine ve başkalarına karşı aşırı eleştirel olması anlamına gelir. Bir başka olası neden de sevilen birindeki hayal kırıklığıdır. Bu durumda heyecan verici durumu bir kenara bırakmak, ona karşı tutumunuzu yeniden gözden geçirmek ve kişisel gelişim kitapları okumak önemlidir.
Fizyoloji hakkında konuşursak, böyle bir uyanış zamanı, yağlı yiyecek, kahve tüketimini azaltma ve sigarayı bırakma ihtiyacını gösterir. Bu safra kesenizin düzgün çalışabileceğinin ve geceleri rahatsız edilmeyeceğinin garantisidir.


01.00-03.00 ARASI UYANMA: SUÇLULUK VE ÖFKE

Çin geleneksel tıp doktorlarına göre bu dönemde uyanmak suçluluk ve öfke duygularının göstergesidir. Öfke, işteki hararetli tartışmalardan dolayı birikmiş olabilir ve bu aşırı duygu, uykunuzu etkiler. Nedenlerini anlamak ve düşüncelerinizi sıraya koymak önemlidir.
Bu saatte uyanmak karaciğer problemlerine işaret edebilir. Toksinlerle baş edemeyebilir, daha sağlıklı beslenmeli ve alkol alımını azaltmalısınız.


03.00'DEN 05.00'A KADAR UYANMAK: KEDER VE ÜZÜNTÜ

Bu saatte uyanmanın sebebi keder ve üzüntü olabilir. Sevilen birinin ölümü, ilişkilerin bozulması ve diğer zor deneyimler tüm vücut üzerinde olumsuz bir etkiye sahiptir. Deneyimlerinizi sevdiklerinizle paylaşmak, teselli bulmak ve yaşam sevgisini yeniden bulmak önemlidir.
Fizyolojik açıdan bakıldığında bu sırada akciğerlerimiz tüm vücudu oksijenle doyurur ve aynı zamanda toksinlerden de kurtuluruz. Bu nedenle, öksürerek uyanırsanız rejiminizi değiştirin ve temiz havada daha fazla zaman geçirmeye çalışın.

SABAH 05.00'TEN 07.00'E KADAR UYANMAK: HAYATTA SIKIŞIP KALMAK

Kendini kaybetme, dönüm noktaları, hayattaki durgunluk bu dönemde uyanışlara yol açıyor. Güne neşeli bir şeyle başlamak önemlidir: En sevdiğiniz müziği kulak verin veya zihninizi temizlemek için meditasyon yapın. Ayrıca günün eylem planını da yapabilirsiniz.
Bir başka olası neden ise kolonla ilgili problemlerdir. Şu anda tuvalete gitme isteği normaldir. Vücudunuzu unutmayın, daha fazla su için.

KOLAY MESELE ÇÖZÜMÜ

Geceleri tam olarak saat kaçta uyandığınızı bilmiyorsanız, yazmak için yatağınızın yanında kalemli bir not defteri bulundurun. Uyanmanın tam zamanını belirleyerek bu soruna en uygun çözümü bulabilirsiniz.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Meteoroloji’den İstanbul dahil çok sayıda kente sarı kodlu uyarı
Bu tatlı hem çok lezzetli hem de çok sağlıklı!
Yaşlanınca insanların pişmanlık duydukları “keşkeler”
Yumuşacık havluların sırrı tenis topundan geçiyor!
10 Mayıs: Tarihte bugün ne oldu?