'Gülen grubunu terör örgütü olarak görmüyorum'

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen 40. duruşmaya, tutuklu sanıklar eski İstihbarat Daire Başkanı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ve eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ile tutuksuz sanıklar dönemin...

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen 40. duruşmaya, tutuklu sanıklar eski İstihbarat Daire Başkanı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ve eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ile tutuksuz sanıklar dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay ve eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun ile tarafların avukatları katıldı.

15 Temmuz darbe girişimi hatırlatılarak Gülen Cemaatini terör örgütü olarak görüp görmediği sorulan Yılmazer, Gülen gurubunu terör örgütü olarak görmediğini söyledi.

Yılmazer, Tahşiye gurubu radikalleştiği için onlar hakkında çalışma yapıldığını belirterek, "Tahşiye ile ilgili MİT'ten, jandarmadan bilgi geldi. Radikalliği, cihadist bağlantısı olduğu tespit edilmiş. Öbür taraftan ne gelmiş de ben yapmamışım" dedi.

Yılmazer, "Gülen gurubunun önde gelen isimleri kimlerdir" sorusunu, "Hanefi Avcı ve Sabri Uzun. Sabri Uzun ve Hanefi Avcı tarafından yapılandırılmıştır bu kadro ve o grubun önde gelen isimleridir bunlar" şeklinde yanıtladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

TBMM, Fahiş Fiyatlarla Mücadele ve Uluslararası Anlaşmaları Ele Alıyor
Türkiye Genelinde Bulutlu Hava: 18 İl için Sarı Kodlu Uyarı!
İstanbul'daki 1 Mayıs Gösterilerinde 65 Şüpheliden 38'i Tutuklandı
Kadın Cinayetleri Raporu: Evli Kadınların Yüzde 59'u Eşleri Tarafından Öldürüldü
Masrafı yok diye bol bol ekildi: Sarı altında hasat erken başladı!