Gülen iade edilmeden ABD'ye tavrımız değişmez

Rossiya 24 televizyonuna verdiği röportajda, iade talebinin Washington’a iletildiğini söyleyen Çavuşoğlu, “Eğer iade edilmezse, bu tehdit değil ama bu durum ABD’yle ilişkilerimizi çok negatif etkiler'' ifadelerini kullandı.’15...

Rossiya 24 televizyonuna verdiği röportajda, iade talebinin Washington’a iletildiğini söyleyen Çavuşoğlu, “Eğer iade edilmezse, bu tehdit değil ama bu durum ABD’yle ilişkilerimizi çok negatif etkiler'' ifadelerini kullandı.

’15 TEMMUZ’DA RUSYA’DAN GELEN DESTEĞİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ’

15 Temmuz gecesi verilen destekten dolayı Rusya’ya teşekkür eden Başbakan, “Rusya ve tüm Rus halkına teşekkür etmek istiyorum. Biz, Türk halkı, bunu asla unutmayacağız'' şeklinde konuştu.

''RUS TURİSTLERİN ÜLKEYE İÇ PASAPORTLA GELMESİNİ İSTİYORUZ’

Türkiye’ye gelen Rus turist sayısının önümüzdeki yıl önemli ölçüde artacağına inandıklarını söyleyen Çavuşoğlu, gelecek turizm sezonunun şimdiden planlanmaya başladığını belirterek, “Rus turistlerin iç pasaportla gelme imkanına sahip olmasını istiyoruz. Ama güvenlik bakımından bu bağlamda bazı tedbirleri almak lazım'' dedi.

''İLİŞKİLERİ ONARMAK İÇİN KARŞILIKLI ADIMLAR ATILMALI’

İki ülke arasında bir kriz çıktığını ve ilişkilerin onarılması için karşılıklı adımların atılması gerektiğini kaydeden Başbakan, “Birbirini seven iki halk böyle yakın ilişkileri koparmamalı'' diye konuştu

''TÜRK AKIMI İÇİN ENGEL YOK’

“Halihazırda amacımız Türk Akımı’nın ilk hattının yapımı, bunun için hiçbir engel yok'' diyen Dışişleri Bakanı, “Şimdi ilgili adımlar atılıyor ve ülkelerimiz bunları hukuki çerçeve içinde hayata geçirmeli'' ifadelerini kullandı.

''RUS PİLOTUN AİLESİNİ ZİYARET ETMEYE HAZIRIM’

Düşürülen uçakta hayatını kaybeden Rus pilotun ailesine maddi destek verme isteğinden bahseden Çavuşoğlu, “Ölen Rus pilotun eşi kabul ederse özür ve taziyelerimi ifade etmek için onu ziyaret etmeye hazır olduğumu Sayın Lavrov’a ilettim'' diye ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

AKP’de yeni anayasa çatlağı oluşuyor!
Sarsıntı paniğe sebep oldu: ''6 Şubat'taki deprem gibiydi''
Saray gibi Dizayn Edildiği Ortaya Çıkan Belediyenin AKP'li Eski Başkanından 'Bit Pazarı' Savunması!
642 senelik caminin o özelliğini duyan resmen şok oldu!: Bunlara rağmen hala ayakta!
Köpek dehşeti can alıyordu! 7 yaşındaki çocuk ölümden döndü